Jaey boekt met Feyenoord een belangrijke overwinning op Nick (FC Groningen)
Jaey boekt met Feyenoord een belangrijke overwinning op Nick (FC Groningen) - © FOXSports.NL

eDivisie: Twente boekt knappe zege, Feyenoord voert de druk op

19 maart 2018
De eerste speeldag in de elfde speelronde zit erop. FC Twente wint weer, PEC boekt eerste zege en Feyenoord blijft in de achtervolging.

Reeks
Het is inmiddels al de derde zege op rij van Emre Benli. De eSporter van FC Twente lijkt ontketend en heeft nu ook een knappe overwinning weten te boeken op Aristote Ndunu van AZ. Het was een sensationele wedstrijd, die uiteindelijk in 4-3 voor de Tukkers eindigde.

FC Twente kwam vroeg op 1-0, waarna Aristote even later alweer voor de 1-1 zorgde. Weer even later maakte Emre Benli met FC Twente alweer 2-1.

Veel gekker kon het in één helft niet worden, zo leek het, maar niets was minder waar. Na de nieuwe voorsprong van FC Twente zorgde AZ direct voor de 2-2 en zelfs voor de 2-3. Zo gingen beide eSporters rusten met een knotsgekke 2-3 op het scorebord.

In de loop van de tweede helft maakte Emre toch weer gelijk: 3-3. Na kansen over en weer volgde de climax in de allerlaatste minuut. In de absolute slotfase maakte FC Twente de winnende treffer en daarmee won de ploeg de derde wedstrijd op rij. Aristote lijkt zijn goede vorm definitief kwijt te zijn met zijn derde nederlaag op rij.

Vorige week was directe concurrent Nick den Hamer van FC Groningen nog met 0-2 te sterk voor de Alkmaarder.

Zeldzame zege
Stefan Vellinga kan zijn geluk niet op; voor het eerst dit seizoen heeft de eSporter van PEC Zwolle een overwinning weten te behalen. Op het tevens kwakkelende sc Heerenveen werd een magere zege geboekt: 1-0.

Veel viel er niet op te merken aan het duel. De sensatie spatte er niet van af en beide ploegen waren duidelijk op zoek naar een overwinning, niet geïnteresseerd in de manier waarop. 

Voor sc Heerenveen was het alweer de vierde nederlaag op rij. Het is niet typisch Niels Krist, want de eSporter staat in principe bekend om zijn vermogen om het alle tegenstanders lastig te kunnen maken. Toch lukt het de Fries al weken niet en hij zal zich uit de onderste regionen moeten zien te knokken.

Voor PEC Zwolle en Stefan Vellinga was de overwinning meer dan welkom. De Zwolse ploeg won nog geen enkele keer en stond zwaar teleurstellend op de zeventiende plaats. Door de magere 1-0 overwinning van Stefan kan hij heel stiekem weer wat omhoog kijken. 

Kampioensdrift
Jaey Daalhuisen is met Feyenoord gedreven om mee te doen om de titel. De Rotterdammers zijn als enige ploeg uit de traditionele top drie nog geen kampioen geworden, maar zijn daar door een knappe overwinning (2-1) op concurrent FC Groningen weer een stapje dichterbij.

Het sterke FC Groningen van Nick den Hamer was maandag de tegenstander van de Rotterdammer. Had Nick gewonnen, was het verschil tussen beide concurrenten tot één punt geslonken. Zover kwam het echter niet. Jaey Daalhuisen rekende af met zijn concurrent en verkleinde het gat met koploper Ajax voorlopig tot slechts twee punten en het gat met nummer twee PSV tot één punt. PSV komt dinsdag nog in actie tegen Excelsior, Ajax woensdag nog tegen Roda.

Waar Jaey eerder van PSV en AZ won, is FC Groningen nu de volgende concurrent die door de Feyenoorder aan banden wordt gelegd.

De eDivisie zie je maandag, dinsdag en woensdag om 16.00 uur op FOX Sports 1.

Vanaf 19.00 uur zijn de wedstrijden die diezelfde dag zijn uitgezonden gratis te zien op FOXSports.nl/eDivisie.

(FOX Sports)