NAC Breda - Heracles Almelo
NAC Breda - Heracles Almelo - © FOXSports.NL

eDivisie: Ali Riza zint op wraak, Heracles hoopvol

20 maart 2018
Vandaag trappen we af met de tweede speeldag van speelronde 11. Wederom komen twee ploegen uit de top zes in actie en krijgen we een belangrijk duel in het rechter rijtje.

PSV - Excelsior
Om 16:00 starten we met een duel met meerdere lagen. PSV'er en regerend kampioen Ali Riza Aygün staat er nog altijd uitstekend voor met slechts één puntje achterstand op koploper Ajax. De eerste Nederlandse e-international ooit heeft zich na het verlies in de topper tegen Feyenoord prima hersteld met drie overwinningen op rij. Datzelfde Feyenoord won gisteren van FC Groningen en kwam daarmee tot één punt van PSV.

Ook Levy Frederique presteert uitstekend met zijn ploeg Excelsior. Met een zevende plek en zeven punten uit de laatste drie wedstrijden mag Levy zeker niet klagen. Maar het kan allemaal nog mooier worden voor de Rotterdammer. Omdat gisteren zowel FC Groningen als AZ verloor, kan Excelsior bij winst op de PlayStation-kampioen naar de vijfde plek klimmen.

Dan zijn er nog de wraakgevoelens die er bij Ali Riza ongetwijfeld zullen zijn. De winterkampioen verloor namelijk vorig seizoen met maar liefst 1-4 van Levy, die uiteindelijk zesde werd met Excelsior. Het was voor de Eindhovenaar een zeldzame nederlaag, maar deerde hem niet in de strijd om het kampioenschap. 

​Willem II - VVV-Venlo
​De nummer laatst komt in actie tegen de nummer dertien. Even leek het erop alsof Daniël Kuipers eindelijk het roer had omgegooid. Hij hield zich vele male kalmer, pakte weinig tot geen rode kaarten meer en boekte twee weken geleden zelfs zijn eerste overwinning van het seizoen, op sc Heerenveen. Helaas voor Daniël en Willem II gingen de twee opeenvolgende wedstrijden weer verloren staat de Tilburgse ploeg nog steeds laatste.

Nick Cooiman steekt met zijn VVV niet in beste vorm. Al vier wedstrijden werd er niet gewonnen en dus komt het slecht presterende Willem II als geroepen voor de man uit Venlo. Een plek in het rechter rijtje is nog niet uitgesloten, maar dan moet er wel een overwinning worden geboekt op Willem II. 

NAC Breda - Heracles Almelo
Het karakter van NAC Breda-eSporter Menno Bouhuijzen is over het algemeen vele malen sprankelender dan zijn spel. Menno presteert verrassend genoeg, afgaande op zijn spel, niet het minst van de eDivisie. Met een zestiende plek op de ranglijst kan hij met zijn reputatie in alle redelijkheid een lange neus trekken naar zijn kritikasters. NAC moet het het qua punten vooral van zakelijke gelijkspelletjes hebben, zoals de reeks laatst van drie gelijke spelen. 

Bryan Hessing presteert boven verwachting goed dit seizoen. Ondanks de nederlaag vorige week tegen het in vorm verkerende FC Twente staat de ploeg uit Almelo nog altijd knap vijfde. Bryan zal extra gebrand zijn te winnen van NAC, omdat AZ zoals bekend gisteren verloor van FC Twente. Heracles kan bij een overwinning naar de vierde plek klimmen.

Vorige week pakte Bryan met Heracles drie punten in een spannend duel met Paskie Rokus van Vitesse.

De eDivisie zie je maandag, dinsdag en woensdag om 16.00 uur op FOX Sports 1.

Vanaf 19.00 uur zijn de wedstrijden die diezelfde dag zijn uitgezonden gratis te zien op FOXSports.nl/eDivisie.

De e-interland Nederland - Engeland zie je woensdag om 20.30 uur LIVE op FOX Sports 1

(FOX Sports)