Eerste e-interland ooit: Nederland - Engeland

Eerste e-interland ooit te zien bij FOX Sports

20 maart 2018
FOX Sports heeft woensdag de wereldprimeur door de eerste officiële e-interland ooit uit te zenden.

Ali Riza Aygün, eSporter van PSV en winterkampioen van de eDivisie, neemt het namens Nederland op tegen Shaun Springette uit Engeland.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de eDivisie, zal gespeeld worden met de ‘echte’ selecties - zoals ze vorige week zijn samengesteld door de bondscoaches Ronald Koeman en Gareth Southgate. De wedstrijd wordt gespeeld op de PlayStation 4 en is woensdag 21 maart om 20.30 uur te zien op FOX Sports. 

eDivisie
Nederland loopt voorop in eSports. Iets meer dan een jaar geleden startte de Eredivisie CV met de eDivisie, en daarmee had ons land samen met Frankrijk wereldwijd de eerste eSportscompetitie.

Dit seizoen zijn de beelden van de eDivisie al meer dan 12,5 miljoen keer bekeken op de sociale kanalen van de competitie en heeft de competitie op FOX Sports al meer dan 13 miljoen views (tv en online). Daarom is FOX Sports ook voor deze e-interland de perfecte broadcaster.

Voor Nederland is Ali Riza Aygün geselecteerd. De 22-jarige eSporter van PSV werd winterkampioen in de eDivisie en won afgelopen weekend nog de Empoli eSports Cup in Italië.

Engelse eSporter
De Engelse voetbalbond heeft de 18-jarige Shaun Springette, ook wel bekend als xShellzz, geselecteerd. Springette, relatief nieuw in de wereld van esports, werd in 2017 FIFA Ultimate Team Champion op de PS4. Ook dit jaar gooit Springette weer hoge ogen; zo heeft hij al meerdere malen bovenaan gestaan in de FUT leaderboards. (FOX Sports)

De oefeninterland Nederland - Engeland is vrijdag om 20.45 uur LIVE te zien op FOX Sports 1.