Hamburger SV heeft de Braziliaanse middenvelder Walace teruggezet naar het tweede elftal.

De 22-jarige Walace weigerde afgelopen weekeinde om centraal achterin te spelen, iets wat de nieuwe trainer Christian Titz hem had gevraagd. De Braziliaan ging na de training naar huis en was daarom zaterdag niet in het Volksparkstadion aanwezig tijdens de thuiswedstrijd tegen Hertha BSC (1-2).

"We kunnen niet tolereren dat een speler thuis zit terwijl zijn collega's vechten tegen degradatie", zei technisch directeur Bernhard Peters. "Walace heeft afgelopen week niet aan zijn contractuele verplichtingen voldaan."

De Braziliaan kwam begin dit jaar ook al te laat terug van vakantie en miste daardoor de start van het trainingskamp. "Als Walace eens goed naar zijn eigen gedrag heeft gekeken, kan hij met de trainer gaan praten. De deur is nog zeker niet dicht", zei Peters.

HSV, de ploeg van oud-Spartaan Rick van Drongelen, dreigt voor het eerst te degraderen uit de Bundesliga. De voormalige topclub zakte afgelopen weekeinde naar de laatste plaats, zeven punten van een 'veilige' positie. Met Titz is HSV al toe aan de derde trainer dit seizoen. Ook binnen het bestuur vonden heel wat wisselingen plaats.

Verdediger Kyriakos Papadopoulos werd tegen Hertha gepasseerd door de nieuwe trainer en deed in de media geen moeite zijn frustratie daarover te verbergen. De Griek moet zich na de interlandperiode daarvoor verantwoorden in Hamburg. (ANP)

Gerelateerd

Stand