Ali Riza Aygün vs. Levy Frederique
Ali Riza Aygün vs. Levy Frederique - © FOXSports.NL

eDivisie: Excelsior stunt tegen PSV en helpt stadsgenoot

20 maart 2018
Excelsior heeft onder aanvoering van Levy Frederique opnieuw gestunt tegen winterkampioen Ali Riza. In een knotsgekke wedstrijd werd PSV met 2-4 van het veld gestuurd.

Angstgegner
Net als in het PlayStation-seizoen boekte Levy Frederique met Excelsior nu ook weer een spectaculaire zege op regerend kampioen Ali Riza van PSV: 2-4. Het was een wedstrijd van uitersten, waarbij zowel binnen als buiten het spel één en ander fout ging. 

Al vroeg in de eerste helft kwam Ali Riza op voorsprong en leek er voor de PSV geen vuiltje aan de lucht. Toch kwam Excelsior snel op gelijke hoogte en bouwde even later zelfs door een benutte strafschop de voorsprong uit. Na deze strafschop maakte PSV al weer snel gelijk en zo schommelde het duel heen en weer. 

Vervolgens gebeurde er iets opmerkelijks. Na 30 minuten speeltijd, bij 2-2, voltrok zich namelijk het volgende:

Nadat het duel was hervat maakte Excelsior nog voor rust alweer de 2-3 en ging Levy met een voorsprong de rust in. Halverwege de tweede helft maakte de Rotterdammer zelfs nog de 2-4 (een schitterende tiki-taka-aanval) en maakte zodoende de stunt tegen Ali Riza compleet. 

Door de winst klimt Excelsior nu over AZ en FC Groningen heen, die eerder deze speelronde beiden onderuit gingen tegen respectievelijk FC Twente en Feyenoord. PSV ziet Feyenoord nu tot één punt naderen.

Zakelijke overwinning
Nick Cooiman heeft zoals verwacht zonder al te veel moeite afgerekend met hekkensluiter Willem II. In een matig interessant duel stond VVV met rust 0-1 voor en verdubbelde het die voorsprong gedurende de tweede helft eenvoudig. Daniël Kuipers leek verrassend genoeg vrij kalm en leek het verlies niet te kunnen schelen.

Willem II staat na de nederlaag nog steeds onderaan, met slechts drie punten uit elf wedstrijden. VVV-Venlo komt dankzij de overwinning op twaalf punten en heeft tot nu toe een degelijk seizoen.

​Twee gezichten
Omdat Bryan Hessing met Heracles in uitstekende vorm verkeert, leek het voor het eerder kolderieke dan goed spelende NAC Breda een onmogelijke opgave tegen de Almelose ploeg. Het begin van de wedstrijd leek het slechte scenario voor Menno Bouhuijzen dan ook waar te maken.

Vroeg in de eerste helft kwam Heracles op voorsprong tegen NAC. Tegen alle verwachtingen in kwam NAC echter weer op gelijke hoogte, door een doelpunt van cultheld Thierry Ambrose. Er werd met 1-1 gerust.

Na de rust hoopte Menno zijn ploeg aan een puntje helpen, maar die droom werd ruw verstoord door de in vorm verkerende Bryan Hessing. Heracles liep in de tweede helft eenvoudig uit tot 1-4 en klimt door de zege erg knap naar de vierde plek, boven AZ, FC Groningen en Excelsior.

De eDivisie zie je maandag, dinsdag en woensdag om 16.00 uur op FOX Sports 1.

Vanaf 19.00 uur zijn de wedstrijden die diezelfde dag zijn uitgezonden gratis te zien op FOXSports.nl/eDivisie.

De e-interland Nederland - Engeland zie je woensdag om 20.30 uur LIVE op FOX Sports 1

(FOX Sports)