Bij veel WK-deelnemers staat al vast welke keeper het doel verdedigt in Rusland, maar de Engelse bondscoach Gareth Southgate moet daarin nog een keuze maken.

Southgate heeft liefst vier keepers opgeroepen voor de komende oefeninterlands tegen het Nederlands elftal en Italië. "De concurrentie is groot, de verschillen zijn klein", zei de bondscoach.

Joe Hart gold als de vaste nummer één in het Engelse elftal, maar de 75-voudig international moest dit seizoen bij West Ham United zijn basisplaats afstaan aan de Spanjaard Adrián. Hart speelde vorige week tegen Burnley zijn eerste competitiewedstrijd in bijna bijna vier maanden en kreeg prompt drie doelpunten om de oren (0-3).

De keeper van Burnley, Nick Pope, hield in die wedstrijd dus de nul en zit voor het eerst bij de nationale ploeg. Southgate heeft met Jack Butland en Jordan Pickford nog twee doelmannen opgeroepen.

Keepers Tom Heaton en Fraser Forster komen ook nog in aanmerking voor de WK-selectie. "Ik ga daar nu nog geen keuze in maken, ik geef de jongens de kans mij te overtuigen", zei Southgate. "Maar voor het toernooi stellen we wel een duidelijke rangorde vast."

Engeland speelt vrijdagavond in de Amsterdam ArenA tegen Oranje. Wie er dan onder de lat staat bij de Engelsen, is nog niet bekend. (FOX Sports/ANP)

Nederland - Engeland is vrijdag om 20.45 uur LIVE te zien op FOX Sports 1