Hans Hateboer gaat vrijdagavond zijn debuut in het Nederlands elftal maken. Hij begint tegen Engeland in de basiself van bondscoach Ronald Koeman.

De rechtervleugelverdediger van Atalanta Bergamo begint tegen The Three Lions als rechtsback. Daarmee is Hateboer de eerste debutant onder de nieuwe bondscoach Ronald Koeman. Wout Weghorst, Guus Til, Marco Bizot en Justin Kluivert zullen nog even moeten wachten op hun Oranje-debuut.

De vijfmansverdediging wordt gecompleteerd door kersverse aanvoerder Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij en Patrick van Aanholt. 

Kevin Strootman en Georginio Wijnaldum staan op het middenveld. Strootman was de laatste twee duels captain bij Oranje, maar heeft de band nu dus over moeten dragen aan Van Dijk. 

Voorin treedt Koeman met een driemansaanval aan. Memphis Depay, Bas Dost en Quincy Promes vormen de voorhoede tegen de Engelsen. 

Zoet
Niet Jasper Cillessen, maar Jeroen Zoet staat tegen Engeland onder de lat. Waar Cillessen de laatste paar interlands het doel verdedigde, krijgt nu PSV-doelman Jeroen Zoet de voorkeur. Hij staat daarmee voor zijn tiende interland. 

Opstelling Oranje: Zoet; Hateboer, Van Dijk, De Ligt, De Vrij, Van Aanholt; Strootman, Wijnaldum; Memphis, Dost, Promes. (FOX Sports)

 

Gerelateerd