Oranje maakt zich op voor duel met Portugal

Wat gaat Koeman doen tegen Portugal?

26 maart 2018
Eén mislukte oefenwedstrijd tegen Engeland (0-1) doet de kersverse bondscoach Ronald Koeman nog niet van zijn geloof vallen.

"In ieder systeem moet je compact spelen als je de bal niet hebt. Dat is voor ons de enige weg om op een eindtoernooi te komen. Je moet eerst zorgen dat dit onderdeel perfect is. Ik heb daar vier wedstrijden voor."

Experimenteren
Maandag tegen Portugal in Genève en voor de zomer nog in de oefenduels met Slowakije en Italië wil Koeman verder experimenteren.

Daarna hoopt hij een zo sterk mogelijk elftal op te stellen voor loodzware wedstrijden in de Nations League tegen Duitsland en Frankrijk.

"Ik wil verschillende spelers zien en de bedoeling is dat ik dan conclusies kan trekken waarmee we verder kunnen", zei de bondscoach.

De laatste oefensessie van Oranje voor de tweede interland onder Koeman was voor een groot deel besloten. Vanuit een aangrenzend hotel was echter te zien dat hij oefende in een systeem met drie centrale verdedigers, twee opkomende backs, drie middenvelders en twee spitsen.

Nieuwe gezichten
Doelman Jasper Cillessen, Kenny Tete, Nathan Aké en Tonny Vilhena waren achterin nieuw. In de voorste linie moest Bas Dost wijken voor Ryan Babel, die een aanvalskoppel met Memphis vormde.

Koeman experimenteerde met zijn middenveld in het afsluitende partijspel voor de vriendschappelijke ontmoeting met Portugal.

Hij startte met Davy Pröpper, Donny van de Beek en Georgino Wijnaldum. Maar tijdens de training kreeg Kevin Strootman ook een hesje. Van de Beek en Pröpper hadden geen basisplaats tegen Engeland. (FOX Sports/ANP)

Portugal - Nederland zie je maandag vanaf 20.30 uur LIVE op FOX Sports 1.

Gerelateerd