Grigor Dimitrov
Grigor Dimitrov - © ANP

Grauwe Sunshine Double voor Dimitrov na nieuwe tegenvaller

26 maart 2018
Voor Grigor Dimitrov zit het masterstoernooi van Miami er al op. De nummer vier van de wereld, als derde geplaatst, moest in de derde ronde buigen voor de Fransman Jérémy Chardy: 4-6, 4-6.

Twee weken geleden moest Dimitrov op Indian Wells, de eerste helt van de Sunshine Double, ook in een vroeg stadium naar huis. Hij verloor toen in de eerste ronde van Fernando Verdasco.

Chardy, de mondiale nummer negentig, staat in de vierde ronde tegen Milos Raonic. De Canadees rekende af met de als dertiende geplaatste Diego Schwartzman uit Argentinië: 7-6 (5), 6-3.

In het vrouwentoernooi lieten de topspeelsters zich niet verschalken. Elina Svitolina uit Oekraïne, nummer vier van de wereld, rekende in drie sets af met de Australische Daria Gavrilova: 4-6, 6-0, 6-1. De als zesde geplaatste Letse Jelena Ostapenko versloeg Beatriz Haddad Maia uit Brazilië: 6-2, 7-6 (2).

Petra Kvitova, de mondiale nummer negen uit Tsjechië, moest diep gaan om de Amerikaanse qualifier Sofia Kenin te kloppen: 3-6, 6-2, 6-4. (FOX Sports/ANP)