Voor het eerst sinds de historische 7-1 in de halve finale van het WK 2014 staan de nationale voetbalploegen van Duitsland en Brazilië weer tegenover elkaar.

De 'Mannschaft' ontvangt de 'Seleção' dinsdagavond in het Olympisch Stadion van Berlijn, voor een op voorhand al pikante oefeninterland.

“Voor ons is het verleden tijd”, zei de Braziliaanse verdediger Miranda over de historische afgang op het WK. Het gastland stond toen al na een half uur met 5-0 achter. Die avond in Belo Horizonte ging als een zwarte bladzijde de Braziliaanse geschiedenisboeken in. “We kijken alleen naar het heden en de toekomst.’

Voor de Duitsers telt de 7-1 ook niet meer. “Dat is geweest”, zei Mats Hummels. “Brazilië behoort weer tot de favorieten voor de wereldtitel. Het wordt een zware test voor ons.”

Ilkay Gündogan, die tijdens het vorige WK geblesseerd thuis zat, herinnert zich het vorige duel nog wel goed. “We zaten allemaal vol ongeloof naar de televisie te kijken. Maar die 7-1 is voor ons geen thema meer. Je kan het huidige Braziliaanse elftal ook niet vergelijken met toen.” (FOX Sports/ANP)

De wedstrijd tussen Duitsland en Brazilië is dinsdag om 20.45 uur LIVE te zien op FOX Sports 2

El Kabir keert terug in Zweden

26 maart 2018
El Kabir keert terug in Zweden
Moestafa el Kabir speelt de komende maanden voor BK Häcken in de Allsvenskan, de hoogste competitie in Zweden die komend weekend wordt afgetrapt.

Gerelateerd