Ali Riza Aygün
Ali Riza Aygün - © FOXSports.NL

eDivisie: Belangrijk Brabants onderonsje

26 maart 2018
Nog nooit was het in de eDivisie zo spannend bovenin. De gehele traditionele top drie doet nog mee in de strijd om het kampioenschap, maar ook outsiders Heracles en Excelsior liggen op de loer. Laat speelronde 12 maar beginnen.

'Back to the eDivisie'
Nadat Ali Riza Aygün vorige week de allereerste e-interland speelde én won, staat er nu weer een 'normale' eDivisie-wedstrijd op het programma voor de PSV'er. Het belooft een gezellig potje te worden, omdat de eveneens Brabantse Menno Bouhuijzen van NAC Breda de tegenstander is.

PSV verloor vorige week verrassend van outsider Excelsior en maakte daarmee de titelstrijd onbedoeld nog spannender. Omdat ook Ajax niet wist te winnen en Feyenoord er wel met de drie punten vandoor ging, is het verschil tussen nummer drie Feyenoord en nummer één Ajax slechts twee punten.

Gelukkig heeft PSV met NAC Breda als tegenstander een mooie mogelijkheid om zich te revancheren. Slechts één overwinning en drie gelijke spelen, dat is de opbrengst van Menno Bouhuijzen tot nu toe. Gelukkig is er altijd nog Daniël Kuipers met Willem II op wie Menno kan bouwen, want die presteert nog slechter dan de Bredanaar.

Hier alvast een klein voorproefje van de nieuwe tactiek van Menno.

Vitesse - Roda JC
Het is voor Roda JC eigenlijk erop of eronder. Bij winst op Vitesse doet de Limburgse ploeg van Tom Heijnen helemaal mee in de strijd om een plekje in de top vijf. Tom zal zijn hoofd dus een keer koel moeten houden om af te rekenen met Paskie Rokus.

Voor Vitesse is het een weinig sprankelend seizoen. Paskie pakt zo nu en dan weliswaar een overwinning, maar kan eigenlijk niet overtuigen en bezet slechts de dertiende positie. Om zijn Xbox-seizoen nog enigszins glans te geven zal de man uit Arnhem wedstrijden moeten spelen als die tegen VVV-Venlo. Dan wordt de achterban van Vitesse ook weer eens verwend. Meer Passie, Rokus.

Vormdip
Het gaat Aristote Ndunu van AZ momenteel niet voor de wind. Met misschien wel het beste team van de eDivisie begon AZ nog uitstekend aan dit seizoen, met vier overwinningen op rij en een zeer overtuigend doelsaldo. Inmiddels is Aristote zijn flow helemaal verloren. Al drie keer op rij werd er verloren en inmiddels is de Alkmaarse ploeg afgezakt naar de zesde plek. Vorige week verloor Aristote in een spectaculaire wedstrijd van de in goede vorm verkerende Emre Benli van FC Twente.

Ook het seizoen van ADO Den Haag-eSporter Mitchel Denkers verloopt schommelend. Tegen de kleinere ploegen weet hij over het algemeen wel punten te pakken, maar tegen sterkere tegenstanders als Excelsior, Feyenoord, Ajax en FC Groningen ging ADO elke keer onderuit. Normaal gesproken lijkt dan ook AZ te sterk, maar zoals bekend kan dat nu zomaar eens anders zijn. 

De eDivisie zie je maandag, dinsdag en woensdag om 16.00 uur op FOX Sports 1.

Vanaf 19.00 uur zijn de wedstrijden die diezelfde dag zijn uitgezonden gratis te zien op FOXSports.nl/eDivisie.

(FOX Sports)