Tom Heijnen
Tom Heijnen - © FOXSports.NL

eDivisie: AZ lijdt vierde nederlaag op rij en ziet Roda passeren

26 maart 2018
Aristote Ndunu lijkt het even helemaal kwijt te zijn met AZ. Na drie nederlagen op rij verloor de Alkmaarder ook maandag weer, van ADO Den Haag.

AZ
Het seizoen lijkt voor AZ als een nachtkaars uit te gaan. Waar Aristote nog knap begon met vier overwinningen op rij, leden de Alkmaarders tegen ADO Den Haag al de vierde nederlaag op rij: 4-2. Daardoor lijken de kansen op het kampioenschap voor AZ definitief voorbij te zijn, gezien het feit dat er hierna nog maar vijf speelronden gespeeld gaan worden.

Voor Mitchel Denkers was het een lekkere overwinning. Na twee nederlagen op rij wist ADO nu wel te winnen. AZ werd opvallend genoeg zeer eenvoudig weggezet. Daarbij werd de ploeg uit de residentiestad wel geholpen door Aristote. Hierbij een van de meest opmerkelijke momenten tot nu toe dit seizoen: de 4-1.

Door de nederlaag blijft AZ met acht punten op ruime afstand van koploper Ajax. ADO Den Haag klimt door de zege naar de tiende plek.

​Onnodig spannend
​Tom Heijnen heeft een belangrijke zege geboekt tegen het kwakkelende Vitesse van Paskie Rokus: 2-3. De uitslag vertekent het spelbeeld enigszins, omdat Roda eigenlijk zonder al te veel problemen na rust op 0-3 kwam. Snel daarna maakte Vitesse alweer 1-3, maar er leek geen vuiltje aan de lucht voor de veel sterkere Tom Heijnen.

In de laatste tien minuten kwam Vitesse zelfs nog op 2-3, waarna een comeback voor Paskie opeens weer mogelijk leek. De Arnhemmer slaagde er echter niet in om nog een vuist te maken en verloor zo, terecht, van Tom.

Door de zege van Roda JC klimt de ploeg over het slecht presterende AZ en FC Groningen heen. Nick den Hamer komt echter met Groningen nog in actie deze speelronde. Vitesse blijft voorlopig steken op een matige dertiende positie.

Nieuwe tactiek, zelfde resultaat
Menno Bouhuijzen gaf na afloop van de wedstrijd min of meer trots aan dat hij vanaf heden een nieuwe, defensieve speelstijl hanteert.

 

Waar hij het idee vandaan haalt dat het een bruikbare speelstijl is, mag Joost weten. De man uit Breda verloor namelijk met 3-0 van Ali Riza's PSV en kon dus niet bepaald rekenen op een solide defensie. Daarentegen hield Menno wel verrassend lang de 0-0 op het scorebord, voor zijn doen.

Het was al met al een vrij eenvoudige zege voor de regerend winterkampioen van de eDivisie. Omdat Ajax nog in actie moet komen deze speelronde klimt PSV virtueel nu over Dani Hagebeuk heen. Feyenoord en Ajax zullen moeten winnen om bij te blijven, anders stevent PSV af op een tweede landstitel. 

De eDivisie zie je maandag, dinsdag en woensdag om 16.00 uur op FOX Sports 1.

Vanaf 19.00 uur zijn de wedstrijden die diezelfde dag zijn uitgezonden gratis te zien op FOXSports.nl/eDivisie.

(FOX Sports)