Sun Hung Kai/Scallyway
Sun Hung Kai/Scallyway - © ANP

Zoekactie vermiste zeiler in Volvo Ocean Race gestaakt

27 maart 2018
De bemanning van team Sun Hung Kai/Scallyway heeft de zoekactie naar de overboord geslagen zeiler John Fisher gestaakt.

De boot, die deelneemt aan de Volvo Ocean Race, zoekt nu zelf een veilige haven aan de kust van Zuid-Amerika. Het weer is zo slecht in dat deel van de zuidelijke oceaan, dat de bemanning de kans klein acht dat Fisher nog levend wordt gevonden.

De 47-jarige zeiler sloeg maandagmiddag (plaatselijke tijd) overboord tijdens de zevende etappe van de zeilrace om de wereld. Dat gebeurde op circa 2500 kilometer ten westen van Kaap Hoorn bij stormachtige wind en hoge golven.

Fisher is bemanningslid van de boot, die namens Hongkong deelneemt aan de zeilrace om de wereld. De Nederlandse zeilster Annemieke Bes behoort eveneens tot het team van de ervaren Australische schipper David Witt.

Hoewel Fisher reddingskleding droeg, slaagde schipper David Witt en de rest van het team op de Scallywag er niet in de zeiler terug te vinden. "Gezien de temperatuur van het koude water, de onstuimige zee en de tijd die is verstreken sinds hij overboord sloeg, moeten we aannemen dat John verloren is'', verklaarde Brisius. (FOX Sports/ANP)