Bert van Marwijk
Bert van Marwijk - © FOXSports.NL

Van Marwijk ziet twee Australiërs afhaken

27 maart 2018
Bert van Marwijk kan in de oefeninterland van Australië tegen Colombia geen beroep doen op Trent Sainsbury en Matthew Jurman.

De verdedigers zijn niet fit genoeg om te spelen op Craven Cottage, het stadion van de Engelse voetbalclub Fulham dat als decor dient van de oefeninterland.

Zowel Sainsbury (ex-PEC Zwolle) als Jurman heeft een operatie achter de rug, aan respectievelijk de lies en een knie. De nieuwe bondscoach Van Marwijk had de verdedigers toch opgeroepen om ze alvast te leren kennen in de aanloop naar het WK.

"Ze hebben afgelopen week wel meegetraind, maar ze zijn nog niet klaar om te spelen'', zei Van Marwijk, die debuteerde met een zware nederlaag tegen Noorwegen (4-1).

De Nederlandse trainer hoorde dat de Australische politiek het WK dreigt te boycotten. Als reactie op de aanslag met zenuwgas op een Russische ex-spion in Groot-Brittannië zette Australië twee diplomaten uit Rusland het land uit. "We hebben nog tal van mogelijke opties, één daarvan is een boycot van het WK'', zei minister Julie Bishop (Buitenlandse Zaken). (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd