Nick den Hamer (FC Groningen) vs. Dani Hagebeuk (Ajax)
Nick den Hamer (FC Groningen) vs. Dani Hagebeuk (Ajax) - © FOXSports.NL

eDivisie: Ajax aast tegen Groningen op eerste plek

27 maart 2018
Dinsdag begint de tweede speeldag van speelronde 12 in de eDivisie. Omdat PSV gisteren met 3-0 won van NAC, nam Ali Riza de koppositie over. Het is aan Dani Hagebeuk om die plek te heroveren.

FC Groningen - Ajax
Nick den Hamer maakt met FC Groningen een opmerkelijk seizoen door tot dusver. Er werd gewonnen van AZ en FC Twente, maar daar tegenover staan weer een gelijkspel tegen NAC Breda en een nederlaag tegen VVV-Venlo. Tegen Feyenoord verloor FC Groningen vorige week nipt, maar Nick liet zien zich uitstekend te kunnen opladen voor een topper. Door het verlies van AZ kan FC Groningen bij winst de zesde plek overnemen.

Ajax verloor vorige week verrassend van FC Groningen en zag daardoor aartsrivaal Feyenoord tot op twee punten naderen. Omdat PSV gisteren won van NAC, nam Ali Riza de eerste positie weer over van Dani. Het Amsterdamse team moet vandaag dus winnen om weer bovenaan te staan en daarmee de druk op het later spelende Feyenoord te vergroten.

Willem II - FC Utrecht
Het verhaal van Willem II en Daniël Kuipers is inmiddels wel bekend. Hoewel het gedrag van de eSporter opvallend genoeg drastisch is veranderd, zijn het spel en de resultaten nog altijd zeer slecht. Na een zeldzame overwinning op sc Heerenveen heeft Daniël inmiddels alweer drie wedstrijden op rij verloren. De man van besproken gedrag staat wat zijn spel en resultaten betreft waar hij hoort te staan: laatste.

Danny Hazebroek stelt dit seizoen enorm teleur. De eSporter van FC Utrecht staat niet bepaald bekend als een matige speler, maar behaalde dit seizoen toch een reeks van acht wedstrijden waarin er niet werd gewonnen. Na de 2-3 zege die volgde, was vorige week Sparta Rotterdam weer met 1-4 te sterk. Als Daniël zijn spel verbetert en doet wat hij kan, zou hij best eens zijn tweede overwinning van het seizoen kunnen binnenslepen. 

VVV-Venlo - FC Twente
Bij wedstrijden van Nick Cooiman weet je nooit wat je kunt verwachten. Hij speelt met VVV saaie wedstrijden met weinig goals, hele leuke wedstrijden met veel goals, zoals tegen Vitesse en FC Groningen. Daarbij kan Nick het ploegen als PSV en Feyenoord erg lastig maken. 

Emre Benli zit met FC Twente in een prima flow. Al drie wedstrijden op rij werd er gewonnen, waaronder een knappe zege op nummer vier Heracles Almelo. Bij winst op concurrent VVV neemt FC Twente voor in ieder geval een dag de negende plek over van Sparta Rotterdam. 

Het onderlinge verschil tussen beide ploegen is slechts één punt en dus is het een interessant duel waarbij beide ploegen een stap kunnen maken.

De eDivisie zie je maandag, dinsdag en woensdag om 16.00 uur op FOX Sports 1.

Vanaf 19.00 uur zijn de wedstrijden die diezelfde dag zijn uitgezonden gratis te zien op FOXSports.nl/eDivisie.

(FOX Sports)