Nick Cooiman (VVV) vs. Emre Benli (FC Twente)
Nick Cooiman (VVV) vs. Emre Benli (FC Twente) - © FOXSports.NL

eDivisie: Ajax herovert koppositie, Twente blijft winnen

27 maart 2018
Dani Hagebeuk heeft zichzelf een goede dienst bewezen door met Ajax af te rekenen van FC Groningen. De Amsterdamse formatie staat wederom aan kop van de eDivisie.

'Lucky Ajax'
Dani Hagebeuk mag niet klagen na de overwinning op FC Groningen: 1-3. De eSporter van Ajax had namelijk het nodige geluk bij zijn doelpunten tegen Nick den Hamer. Het begon op het moment dat de rust aanbrak. Er kwamen twee virtuele minuten bij, maar dit leken er twaalf. Ajax mocht maar blijven aanvallen en maakte daar na een bizar aantal extra minuten dankbaar gebruik van: 0-1. Daarbij ging tot grote ontevredenheid van Nick de Groningse doelman niet vrijuit. 

Ook bij de 0-2 kreeg Dani hulp van het lot. Een ogenschijnlijk slechte pass rolde knullig door de benen van de tegenstander en belandde alsnog bij een Ajacied. Uit diezelfde aanval scoorde Ajax en verdubbelde zo de voorsprong. 

Nadat Nick FC Groningen toch terug in de wedstrijd bracht (1-2), brak niet veel later het waarschijnlijk meest ongelukkige moment uit de carrière van Nick aan. Ajax slingerde de bal voor het doel, waarna Dani de bal met een Ajacied van dichtbij kon binnenschieten. Hij faalde omdat de doelman alsnog knap redding bracht, zo leek het.
 

Door de overwinning op FC Groningen is Ajax weer de koploper. FC Groningen kon AZ voorbij op de ranglijst maar blijft een puntje achter Aristote. Roda JC is nu de nummer zes.

​Twee minuten genieten
​Het behalen van een puntje is voor Daniël Kuipers erg zeldzaam dit seizoen. De man achter de knoppen van Willem II staat met drie punten verdiend onderaan. Daar leek na negen minuten spelen tegen FC Utrecht verandering in te komen. Willem II pakte namelijk al snel de voorsprong en leek eindelijk op weg om resultaat te halen.

Twee minuten. Dat was welgeteld de duur van de voorsprong van Daniël. Danny Hazebroek wist namelijk direct terug te slaan en FC Utrecht op 1-1 te zetten. Zes minuten later kon Daniël zijn ogen openen en werd zijn droom over een puntje verstoord. Danny maakte namelijk ook snel de 1-2 en boekte na de 1-3 in de tweede helft uiteindelijk een eenvoudige zege op de hekkensluiter.

​Ommekeer
​Emre Benli is geen schim meer van die eSporter die de eerste acht wedstrijden niet wist te winnen. De Tukker heeft met een 0-2 zege op VVV-Venlo alweer zijn vierde zege op rij geboekt. Vooral de openingstreffer was een pure beauty van FC Twente.

Uit een tegenaanval kwam de bal bij Cristiano Ronaldo, waarmee Emre de verdediger van VVV-Venlo helemaal dol draaide, om de bal uiteindelijk snoeihard in de bovenhoek te knallen. In de absolute slotfase maakte Emre er ook nog 0-2 van en maakte zijn zegereeks daarmee weer een overwinning rijker.

De eDivisie zie je maandag, dinsdag en woensdag om 16.00 uur op FOX Sports 1.

Vanaf 19.00 uur zijn de wedstrijden die diezelfde dag zijn uitgezonden gratis te zien op FOXSports.nl/eDivisie.

(FOX Sports)