Samenvatting Jong Andorra - Jong Oranje

Groeneveld schiet Jong Oranje langs Andorra

27 maart 2018
Jong Oranje blijft in de race voor deelname aan het Europees kampioenschap van volgend jaar in Italië. Het elftal van bondscoach Art Langeler behaalde een moeizame zege op Jong Andorra: 0-1.

Arnaut Groeneveld maakte kort voor rust het enige doelpunt van de wedstrijd. De vleugelaanvaller van N.E.C. scoorde op prachtige wijze uit een vrije trap. 

In november won Jong Oranje in Doetinchem de thuiswedstrijd tegen Jong Andorra nog met 8-0. In het Estadi Comunal d'Andorra la Vella ging het dinsdag een stuk lastiger. Op een slecht bespeelbaar veld was het voor Nederland lastig om over de grond te voetballen.

Na een kwartier spelen was de beste kans zelfs voor de thuisploeg. Spits Ricard Fernandez stuitte van dichtbij op doelman Justin Bijlow. Vlak voor rust zorgde Groeneveld voor de eindstand.

Ouwejan
Halverwege de tweede helft moest Thomas Ouwejan per brancard van het veld, nadat hij de bal, uit een vrije trap van Jong Andorra, hard in zijn gezicht kreeg.

De verdediger van AZ werd minutenlang behandeld op het veld en even later met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het met hem gaat, is nog onduidelijk.

Kwalificatie
Jong Oranje heeft na zes kwalificatiewedstrijden elf punten en staat op de tweede plaats in groep 4. Behalve organisator Italië mogen ook de negen groepswinnaars aan het EK meedoen. Ook een tweede plaats geeft Jong Oranje nog uitzicht op deelname.

De beste vier nummers twee, gekeken naar de resultaten tegen de nummers drie, vier en vijf van de eindstand in hun groep, spelen in een play-off tegen elkaar voor de laatste twee plekken op het Europese eindtoernooi.

De volgende kwalificatiewedstrijd van Jong Oranje is in september tegen koploper Jong Engeland. (FOX Sports/ANP)

 

Gerelateerd