Samenvatting Duitsland - Brazilië

Brazilië klopt Duitsland, Engeland en Italië in balans

27 maart 2018
Brazilië heeft met het oog op het wereldkampioenschap vertrouwen opgedaan. De Zuid-Amerikanen waren in het Olympisch Stadion van Berlijn te sterk voor regerend wereldkampioen Duitsland: 0-1.

Voor Brazilië was het, na de zege van 3-0 bij Rusland, de tweede overwinning binnen een week. De enige treffer kwam op naam van Gabriel Jesús. De jonge aanvaller van Manchester City kopte de bal in de 37ste minuut, op aangeven van Willian, in het doel.

Kevin Trapp maakte bij het doelpunt geen goede indruk. De doelman van Paris Saint-Germain werkte de bal met zijn vuisten over de lijn. De keeper mocht tegen de Brazilianen meedoen omdat doelman Marc-André ter Stegen van FC Barcelona rust kreeg.

Duitsland probeerde na rust een thuisnederlaag te voorkomen, maar Brazilië gaf de voorsprong niet meer weg. De nummer vier van het vorige WK liet zelf na het tweede doelpunt te maken.

De overwinning had voor Brazilië wat meer waarde dan een zege in een andere oefenwedstrijd. Tijdens het WK van 2014 in eigen land gingen de Brazilianen in de halve eindstrijd met liefst 7-1 onderuit tegen de Duitsers.

Italië laat naast Engeland
Engeland en Italië hebben in een oefenduel op Wembley met 1-1 gelijkgespeeld. Jamie Vardy opende de score halverwege de eerste helft.

De spits van Leicester City, die in de oefenwedstrijd tegen Nederland geen basisplaats had, mocht nu wel vanaf de aftrap starten en knalde fraai raak.

Lorenzo Insigne benutte drie minuten voor tijd een strafschop, die was toegekend met behulp van de videoscheidsrechter, en bracht de Italianen hiermee op gelijke hoogte. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd