Samenvatting Mexico - Kroatië

Scorende Tapia helpt Peru langs IJsland, Lozano’s Mexico onderuit

28 maart 2018
Renato Tapia heeft met een doelpunt bijgedragen aan een oefenzege van Peru op IJsland (1-3). De speler van Feyenoord opende de score met een kopbal in New Jersey.

Jon Guoni Fjoluson bracht IJsland nog wel op gelijke hoogte, maar vervolgens liep Peru uit door doelpunten van Raul Ruidiaz en Jefferson Farfan.

Peru is komende zomer voor het eerst in 36 jaar weer eens van de partij op een WK. De formatie won vrijdag al een oefenduel met Kroatië (2-0).

Mexico met Lozano onderuit
Kroatië was op zijn beurt dinsdagnacht weer te sterk voor Mexico. Barcelona-middenvelder Ivan Rakitić tekende vanaf elf meter voor de enige treffer.

Voor Mexico speelden (oud-)PSV’ers Hirving Lozano, Héctor Moreno en Andrés Guardado de gehele wedstrijd.

Debuut Novakovich bij Team USA
De Verenigde Staten - met een Nederlands tintje - konden wel een overwinning bijschrijven. Team USA was in North Carolina met 1-0 te sterk voor Paraguay dankzij een benutte strafschop van Bobby Wood.

Voor Andrija Novakovich was de wedstrijd een bijzonder moment. De 21-jarige aanvaller van Telstar maakte als invaller een klein kwartier voor tijd zijn debuut bij Amerika.

Novakovich speelt dit seizoen voor De Witte Leeuwen als huurling van het Engelse Reading. Hij vond al achttien keer het net in 29 competitieduels voor Telstar. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd