Stefan Vellinga en Frank van der Slot hebben het naar hun zin
Stefan Vellinga en Frank van der Slot hebben het naar hun zin - © FOXSports.NL

eDivisie: Rotterdamse derby in de top vijf

28 maart 2018
Speelronde 12 nadert woensdag zijn einde. Alle Rotterdamse teams komen in actie, waarbij top vijf-ploegen Feyenoord en Excelsior het onderling gaan uitvechten.

Vermaak
Met vijftien goals in zijn laatste vier duels staat entertainer Frank van der Slot de laatste weken garant voor spektakel in de eDivisie. Na vier nederlagen op rij won Frank met Sparta vorige week weer eens (1-4 tegen FC Utrecht) en staat de Spartaan nog altijd knap negende. Omdat FC Groningen en AZ verloren, kan Frank bij winst een goede stap richting plek vijf maken, wetende dat huidig nummer vijf Excelsior nog de topper tegen Feyenoord wacht.

De tegenstander van Sparta, PEC Zwolle, presteert uiterst matig dit Xbox-seizoen. Stefan Vellinga boekte vorige week op sc Heerenveen de eerste zege van het seizoen, maar staat op plek zestien slechts vier punten boven hekkensluiter Willem II. Om die zege een goed vervolg te geven, zal Stefan zijn hoofd koel moeten houden tegen de provocerende Frank.

De jacht op plek drie
Heracles presteert onder aanvoering van Bryan Hessing uitstekend dit seizoen. De nummer vier van de eDivisie kan vandaag zelfs de derde plek van Feyenoord overnemen. Dan moet Heracles wel afrekenen met Heerenveen en Feyenoord in ieder geval verliezen van stadsgenoot Excelsior. Bovendien is Heracles dan verrassend genoeg nog steeds in de race voor het kampioenschap.

Niels Krist blijkt dit seizoen een van de mindere spelers in de eDivisie te zijn. De man uit Heerenveen staat teleurstellend vijftiende en verloor al vier duels op rij. Mocht PEC Zwolle vandaag winnen en Niels verliest weer, daalt sc Heerenveen zelfs weer een plekje. Wint hij, dan klimt de Friese ploeg naar plek veertien en komt het gelijk in punten met nummer twaalf FC Utrecht.

De derby van Rotterdam
Speelronde 12 wordt afgesloten met een heerlijk potje. Nummer drie Feyenoord komt met Jaey Daalhuisen in actie tegen nummer vijf Excelsior, van Levy Frederique. Het verschil tussen beide ploegen is slechts vier punten. Bij winst van Excelsior en een nederlaag van Heracles klimt Levy naar plek vier, op slechts één punt achterstand op Feyenoord. Ook voor Levy lijkt het kampioenschap dan nog niet onmogelijk.

Jaey presteert uitstekend met Feyenoord momenteel. Vorige week gingen zowel Ajax als PSV onderuit en omdat Feyenoord won, werd het bovenin ongemeend spannend. Het verschil tussen Feyenoord en Ajax is namelijk maar twee punten. Na het onnodige gelijkspel tegen NAC's Menno Bouhuijzen, herpakte Jaey zich prima met drie overwinningen op rij.

De eDivisie zie je maandag, dinsdag en woensdag om 16.00 uur op FOX Sports 1.

Vanaf 19.00 uur zijn de wedstrijden die diezelfde dag zijn uitgezonden gratis te zien op FOXSports.nl/eDivisie.

(FOX Sports)