Opening Day zie je live op FOX Sports

Nederlandse sterren schitteren in nieuw MLB-seizoen

29 maart 2018
Het is Oranje boven in Major League Baseball. Liefst zeven Nederlanders beginnen het 162 wedstrijden tellende seizoen, met één doel: de World Series winnen. FOX Sports volgt de honkballers ook dit jaar dagelijks op de voet.

Wie pakt de titel? Gaat superster Giancarlo Stanton hoge ogen gooien bij New York Yankees? En laat de Japanse werper én slagman Shohei Ohtani zien dat hij uit het goede hout gesneden is?

Nederlanders
Zeker in de American League East komen fans van Oranje aan hun trekken: Didi Gregorius (New York Yankees), Xander Bogaerts (Boston Red Sox) en Jonathan Schoop (Baltimore Orioles) kruisen de degens in de sterke divisie.

Ozzie Albies is een nieuwe naam in de MLB. De 21-jarige tweede honkman gaat zijn eerste volledige seizoen spelen bij Atlanta Braves, waar levende legende Andruw Jones en Andrelton Simmons (nu Los Angeles Angels) eerder hun opwachting maakten.

De best betaalde Nederlander is closer Kenley Jansen van Los Angeles Dodgers met tien miljoen dollar per jaar. Vorig seizoen strandde de sterrenformatie uit Hollywood in het zicht van de haven. In de World Series ging Houston Astros er na zeven wedstrijden met de titel vandoor.

De volledige lijst met Nederlanders in de MLB:

Kenley Jansen Los Angeles Dodgers
Xander Bogaerts Boston Red Sox
Didi Gregorius New York Yankees
Andrelton Simmons Los Angeles Angels
Jonathan Schoop Baltimore Orioles
Ozzie Albies Atlanta Braves
Jurickson Profar Texas Rangers 

Opening Day
Het MLB-seizoen gaat donderdag gelijk knallend van start. De kampioenen van de laatste twee seizoenen komen in actie op FOX Sports.

Opening Day start dit jaar in Miami. De Marlins nemen het op tegen Chicago Cubs, dat in 2016 na 108 jaar droog te hebben staan de World Series won.

Na afloop van die wedstrijd komt de regerend kampioen in actie: Houston Astros. De Stros beginnen met een uitwedstrijd in hun eigen staat tegen Texas Rangers. De kans is groot dat Jurickson Profar dan in actie komt, al is hij geen basisspeler bij de Rangers. (FOX Sports)

Wekelijks zie je vijf tot zeven MLB-wedstrijden LIVE op FOX Sports 6, bij de keuze van de wedstrijden wordt rekening gehouden met topploegen en Nederlanders

Tijdens Opening Day twee wedstrijden: Miami Marlins - Chicago Cubs om 18.30 uur en Texas Rangers - Houston Astros om 21.30 uur op FOX Sports 6

Vanaf week 2 iedere donderdag MLB's Best: highlights van de afgelopen week op FOX Sports