De hoofdrolspelers van de cabaretvoorstelling
De hoofdrolspelers van de cabaretvoorstelling - © FOXSports.NL

eDivisie: Feyenoord en Heracles stomen rustig door

28 maart 2018
De laatste dag uit speelronde 12 zit erop, zonder al te grote verrassingen. Sparta wint het komische duel met PEC en Feyenoord bleek de sterkste in de Rotterdamse derby.

Cabaret
Wie niet beter weet zou zeggen dat de wedstrijd PEC Zwolle - Sparta Rotterdam onderdeel was van een cabaretvoorstelling. Frank van der Slot (Sparta) en Stefan Vellinga (PEC) maakte er een komische voorstelling van. Met name Frank had zich ogenschijnlijk voorgenomen er een lollige wedstrijd van te maken. Zijn spel kwam dat aanvankelijk niet ten goede, want met de rust keek de Spartaan tegen een 1-0 achterstand aan. Zijn humeur werd er echter niet minder op.

Na rust wist Frank toch het tij te keren voor Sparta. Of Stefan door Frank raakte afgeleid is de vraag, maar de eSporter van PEC liet de voorsprong uit zijn handen glippen. Sparta kwam terug tot 1-2 en hield de voorsprong met het nodige kunst en vliegwerk vast. Met de drie punten staat Sparta nu op hetzelfde aantal punten van Excelsior.

Stefan leed zodoende de zoveelste nederlaag, maar stond verslaggever Bas van Velzen na afloop toch bijzonder vrolijk te woord.

Outsider
Hoe gek het ook klinkt, maar Bryan Hessing maakt met Heracles Almelo nog altijd kans op het kampioenschap. Dit seizoen speelt en presteert Bryan uitstekend. Hoewel mager, boekte de Almeloër een eenvoudige 1-0 zege op Niels Krist, die alweer zijn vijfde opeenvolgende nederlaag leed. 

Heracles neemt door de zege vier punten afstand van de gedeeld nummers vijf: Excelsior en Roda JC. Het verschil met nummer één Ajax is nog altijd slecht vijf punten.

​Eenzijdige derby
​Verrassend eenvoudig wist Jaey Daalhuisen met Feyenoord af te rekenen van het duidelijk mindere Excelsior van Levy Frederique: 4-1. Bij rust stond het nog 1-1 en dus leek er niet veel aan de hand voor Excelsior. Gedurende de tweede helft liep Feyenoord echter vrij simpel uit tot 4-1 en toonde Jaey duidelijk in betere vorm te verkeren dan zijn stadsgenoot.

De zege van Feyenoord blijft het gat met koploper Ajax tot twee punten beperken. Het gat tussen de Rotterdamse rivalen is inmiddels al tot zeven punten gegroeid. 

Dit zijn alle uitslagen uit speelronde 12 van de eDivisie:

De uitslagen van speelronde 12 in de eDivisie | FOXSports.NL
  

Dat betekent dat de stand er na speelronde 12 nu als volgt uitziet:

De stand na speelronde 12 in de eDivisie | FOXSports.NL
 

De eDivisie zie je maandag, dinsdag en woensdag om 16.00 uur op FOX Sports 1.

Vanaf 19.00 uur zijn de wedstrijden die diezelfde dag zijn uitgezonden gratis te zien op FOXSports.nl/eDivisie.

(FOX Sports)