LeBron James
LeBron James - © ANP

USA Update - Bijzonder record voor LeBron James en Opening Day

29 maart 2018
LeBron James heeft in de NBA een bijzonder record van Michael Jordan geëvenaard.

De 33-jarige vedette van Cleveland Cavaliers eindigde tegen Charlotte Hornets voor de 866e competitiewedstrijd op rij in de dubbele punten. Jordan, door velen gezien als de beste basketballer ooit, presteerde dat tussen 25 maart 1986 en 26 december 2001. Tussendoor nam de zesvoudig NBA-kampioen twee keer afscheid.

De reeks van James duurt al ruim elf jaar. De laatste wedstrijd waarin hij niet in de dubbele cijfers kwam, was op 5 januari 2007 tegen Milwaukee Bucks (acht punten). Sindsdien produceerde James in elke wedstrijd die hij speelde minimaal tien punten. "Dat betekent dat ik mijn lichaam altijd goed verzorg, dat ik al die jaren al topfit ben'', zei James.

Karl-Anthony Towns
James was niet de enige die de geschiedenisboeken in ging. Karl-Anthony Towns leidde Minnesota Timberwolves met liefst 56 punten langs Atlanta Hawks (126-114). De 22-jarige Amerikaan, die ook nog eens vijftien rebounds pakte, verbeterde daarmee het clubrecord, dat met 52 punten op naam stond van Mo Williams.

Opening Day
Het MLB-seizoen gaat donderdag knallend van start. De kampioenen van de laatste twee seizoenen komen in actie op FOX Sports.

Opening Day start dit jaar in Miami. De Marlins nemen het op tegen Chicago Cubs, dat in 2016 na 108 jaar droog te hebben staan de World Series won.

Na afloop van die wedstrijd komt de regerend kampioen in actie: Houston Astros. De Stros beginnen met een uitwedstrijd in hun eigen staat tegen Texas Rangers. De kans is groot dat Jurickson Profar dan in actie komt, al is hij geen basisspeler bij de Rangers. (FOX Sports)

Wekelijks zie je vijf tot zeven MLB-wedstrijden LIVE op FOX Sports 6, bij de keuze van de wedstrijden wordt rekening gehouden met topploegen en Nederlanders

Tijdens Opening Day twee wedstrijden: Miami Marlins - Chicago Cubs om 18.30 uur en Texas Rangers - Houston Astros om 21.30 uur op FOX Sports 6