Joe Panik
Joe Panik - © ANP

USA Update - Panik schrijft historie ten koste van Jansen, James langs Jordan

31 maart 2018
Het nieuwe MLB-seizoen is nog maar twee wedstrijden oud, maar kan nu al niet meer stuk voor Joe Panik van San Francisco Giants.

De 27-jarige tweedehonkman kwam tegen Los Angeles Dodgers voor de tweede keer op rij als enige speler over de thuisplaat dankzij een homerun. Het resulteerde in de tweede achtereenvolgende 1-0 zege voor de Giants, de ploeg van assistent-coach Hensley Meulens.

Panik tekende vrijdagnacht in de negende inning voor een homer op het werpen van de Nederlandse closer Kenley Jansen. Een dag eerder vuurde hij een worp van Dodgers-ace Clayton Kershaw de tribunes in.

Panik is de eerste speler ooit die back-to-back solo homeruns slaat op weg naar twee 1-0 overwinningen in de MLB. San Francisco is tevens de eerste club sinds 1943 die het seizoen opent met twee zeges met het kleinste verschil.

Braun held Brewers
Bij de spectaculaire 6-8 overwinning van Milwaukee Brewers op San Diego Padres was Ryan Braun de grote man. De 34-jarige buitenvelder sloeg bij een 6-5 achterstand in de negende inning een homerun met twee man op de honken.

James pakt record Jordan
In de NBA waren de ogen weer eens op LeBron James gericht. De ster van Cleveland Cavaliers ontfutselde icoon Michael Jordan een record met zijn 867ste wedstrijd op rij met dubbele punten.

James tekende tijdens de 107-102 zege op New Orleans Pelicans voor 27 punten. Met een dunk in het eerste kwart bezegelde hij het record, waarna hij de bal confisqueerde.

De laatste keer dat James niet in de dubbele cijfers eindigde dateert alweer van 5 januari 2007. Jordan zette het oude record in de boeken tussen 25 maart 1986 en 26 december 2001. (FOX Sports)