Zlatan Ibrahimovic
Zlatan Ibrahimovic - © ANP

USA Update - Weergaloos debuut ‘zLAtan’, Bogaerts schijft historie

1 april 2018
Zlatan Ibrahimovic heeft weinig tijd nodig gehad om de harten van de Amerikaanse voetballiefhebbers te veroveren.

De kersverse aanwinst van LA Galaxy maakte zaterdag op ongekende wijze zijn MLS-debuut voor zijn nieuwe club in de derby tegen Los Angeles FC. De 36-jarige superster viel twintig minuten voor tijd in en maakte zes minuten later op schitterende wijze de 3-3.

Ibrahimovic was echter nog niet klaar. zLAtan tekende in de blessuretijd ook nog eens voor de winnende treffer: 4-3.

De nieuwe publiekslieveling bezegelde met zijn dubbelslag de knappe comeback van de thuisploeg, die aan het begin van de tweede helft nog tegen een 0-3 achterstand aankeek.

“Ik hoorde volgens mij het publiek roepen ‘wij willen Zlatan’, dus ik gaf ze Zlatan”, verklaarde Ibrahimovic tegenover FOX. “Zij spoorden me aan en ik betaalde ze terug.”

Dat Ibrahimovic in zijn laatste periode bij Manchester United niets aan zelfvertrouwen had ingeboet, bleek al uit de manier waarop hij zijn komst naar Californië had aangekondigd. De oud-Ajacied toonde vorige maand in een paginagrote advertentie in de LA Times zijn handtekening, met de toevoeging ‘Dear Los Angeles, you’re welcome.’ 

Bogaerts schrijft geschiedenis
In de MLB kent Xander Bogaerts een uitstekende start van het seizoen. De op Aruba geboren korte stop hielp Boston Red Sox in de derde wedstrijd naar een 2-3 zege bij Tampa Bay Rays.

Bogaerts tekende tijdens zijn vier slagbeurten voor een homerun, een tweehonkslag en een honkslag én was goed voor twee binnengeslagen punten.

De international is de eerste speler in de geschiedenis van de Red Sox die meerdere extra base hits heeft in zijn eerste drie wedstrijden van het seizoen.

Volgens Elias Sports Bureau gebeurde dit zelfs maar een keer in de MLB in de laatste honderd jaar: Adrian Gonzalez van Los Angeles Dodgers in 2015. (FOX Sports)