ATP Miami: Zverev vs. Isner

Isner is Zverev de baas in Miami

1 april 2018
John Isner heeft de titel veroverd op het Miami Open.

De 32-jarige Amerikaan rekende in de finale in drie sets af met de twaalf jaar jongere Duitser Alexander Zverev. De als veertiende geplaatste Isner zegevierde voor eigen publiek na 2,5 uur: 6-7 (4), 6-4, 6-4.

Voor Isner was het zijn dertiende titel op de ATP Tour en zijn eerste triomf in Miami. De als vierde geplaatste Zverev blijft vooralsnog op zes toernooizeges staan. Hij verloor voor de eerste keer van de boomlange Amerikaan, in de vierde onderlinge partij.

Isner liet in de eerste set vijf break-kansen liggen. In de tiebreak leek hij aan de winnende hand, toen de jonge Duitser twee opslagen op rij inleverde. De Amerikaan kon het karwei echter weer niet afmaken.

Ook de tweede set ging gelijk op. In de negende game wist Isner eindelijk toe te slaan op de service van Zverev (4-5). Hij werkte daarna eerst twee break-punten weg, voordat hij zijn tweede setpunt verzilverde.

Isner brak Zverev in de laatste set opnieuw in de negende game. Daarna gaf de zichtbaar gefrustreerde Duitser zich gewonnen. (ANP)

Gerelateerd