Shohei Ohtani
Shohei Ohtani - © Pro Shots

USA Update - Shohei Ohtani volgt Babe Ruth op

2 april 2018
Shohei Ohtani heeft historie geschreven: de Japanse honkballer stond zondag op de werpheuvel bij Los Angeles Angels en deed daarmee iets dat Babe Ruth in 1919 voor het laatst deed.

Ohtani is namelijk de eerste sinds Bambino die op Opening Day als slagman opgesteld staat en binnen tien dagen ook een wedstrijd als startende werper speelt. 

En dat deed hij niet onverdienstelijk: hij liet slechts drie punten toe tegen Oakland Athletics in zes innings en kreeg de overwinning op zijn naam. Het werd uiteindelijk 7-4 voor de Halos.

Ook liet hij zien dat hij over een aardig arsenaal beschikt:

Andrelton Simmons kwam in vier slagbeurten tot drie honkslagen voor de Angels, met twee binnengeslagen punten.

Trail Blazers naar play-offs
Portland Trail Blazers heeft in de NBA gewonnen van Memphis Grizzlies. Het werd 113-98. In het duel dat lang gelijk opging werd het verschil gemaakt in het derde kwart, waarin de Blazers met 43-24 een duidelijk verschil maakten.

Damian Lillard was goed voor 27 punten, CJ McCollum maakte er twintig voor Portland, dat van de laatste twintig duels er zeventien won. Dillon Brooks was goed voor een score van 28 voor the Grizzlies, Wayne Selden maakte zeventien punten.

De Trail Blazers plaatsten zich met hun zege voor de play-offs in de Western Conference.

Voor Houston Rockets kwam er een einde aan een serie van elf overwinningen op rij. San Antonio Spurs was was met 100-83 te sterk. Bij de Spurs was LaMarcus Aldridge de succesvolste schutter met 23 punten. Hij pakte ook nog eens veertien rebounds. De Rockets zijn al zeker van de eerste plaats in de Western Conference.

Titelverdediger Golden State Warriors versloeg Phoenix Suns, 117-107. Kevin Durant was de grote man met 29 punten en elf rebounds. (FOX Sports/ANP)

eDivisie: Laatste strohalm voor AZ

3 april 2018
eDivisie: Laatste strohalm voor AZ
Mocht Aristote Ndunu met AZ nog hopen op aansluiting bij de bovenste ploegen van de eDivisie, dan zal vandaag de volle buit moeten worden gepakt...

Gerelateerd