AZ
AZ'er Aristote Ndunu (links) en Ali Riza Aygün - © FOXSports.NL

eDivisie: Laatste strohalm voor AZ

3 april 2018
Mocht Aristote Ndunu met AZ nog hopen op aansluiting bij de bovenste ploegen van de eDivisie, dan zal vandaag de volle buit moeten worden gepakt tegen PSV.

Gemakkelijk zal dat vanzelfsprekend niet gaan tegen Ali Riza Aygün, die kampioen werd van de Playstation-competitie. Ook dit seizoen gooit de Eindhovenaar weer hoge ogen met een tweede plaats op de ranglijst.

Aristote begon voortvarend aan het Xbox-seizoen: hij bleef in de eerste acht duels ongeslagen en was lang de lijstaanvoerder van de eDivisie. 

Na de nederlaag tegen Feyenoord in speelronde 9 ging het echter bergafwaarts met de Alkmaarders: er werd inmiddels al vier keer op rij verloren.

Excelsior - Willem II
Waar AZ bezig is met een vrije val op de ranglijst, is Excelsior juist bezig met een flinke opmars.

Vorige week werd er weliswaar verloren van stadgenoot Feyenoord, maar de weken ervoor heeft Levy Frederique laten zien zich zeker te kunnen meten met 'de grote jongens'.

Met name de zege tegen PSV maakte veel indruk: Ali Riza werd met 2-4 opzijgezet. 

Dinsdag neemt Levy het op tegen hekkensluiter Willem II. Bij een overwinning vinden de Rotterdammers aansluiting bij de top vier van de eDivisie.

​NAC Breda - Vitesse
​Voor Menno Bouhuijzen van NAC Breda en Paskie Rokus van Vitesse dreigt het seizoen uit te gaan als een nachtkaars. NAC staat met 6 punten op de voorlaatste plaats, de Arnhemmers met 11 punten op de veertiende. 

Beide ploegen gingen vorige week ten onder en zullen dus uit zijn op eerherstel. De wedstrijd op de Playstation eindigde in een 4-0 overwinning voor Vitesse. (FOX Sports)

De eDivisie zie je maandag, dinsdag en woensdag om 16.00 uur op FOX Sports 1.

Vanaf 19.00 uur zijn de wedstrijden die diezelfde dag zijn uitgezonden gratis te zien op FOXSports.nl/eDivisie.