Gregorius slaat acht punten binnen

USA Update - Glansrol voor Gregorius

4 april 2018
De Nederlandse honkbalinternational Didi Gregorius heeft een glansrol vertolkt bij de New York Yankees.

Gregorius sloeg in het duel uit de Major League Baseball tegen Tampa Bay Rays liefst twee homeruns en bracht met zijn slagen acht punten binnen. De Yankees wonnen in het eigen Yankee Stadium met 11-4.

Een bijzondere prestatie, want Gregorius (28) evenaarde bijna honkbalheld Alex Rodriguez, die in april 2005 drie homeruns maakte voor de Yankees en tien man binnenbracht.

Gregorius begon met een homerun in de derde inning en herhaalde dat in de zevende inning. Beide keren nam hij twee ploeggenoten mee over de thuisplaat. In de achtste bracht hij na een ferme honkslag weer twee ploeggenoten binnen.

De 28-jarige Amsterdammer bleef zelf nuchter onder zijn dominante optreden in de eerste thuiswedstrijd van de Yankees in dit seizoen. "De winst is het belangrijkst. Het gaat niet om mij, maar om het team."

Homerun voor Ohtani

Shohei Ohtani heeft opnieuw geschiedenis geschreven in de MLB. De Japanse honkballer heeft bij zijn thuisdebuut voor Los Angeles Angels meteen voor een homerun gezorgd. Het was voor Ohtani pas de tweede keer dat hij als slagman startte.

"Dit voelt heel erg goed", aldus de 23-jarige Japanner, die bescheiden bleef. "Niet alleen mijn teamgenoten, maar ook mijn slagcoach en de staf hebben mij erg geholpen. Ik heb mijn succes aan hen te danken." (FOX Sports/ANP)