Bryan Hessing (Heracles) en op de achtergrond Dani Hagebeuk (Ajax)
Bryan Hessing (Heracles) en op de achtergrond Dani Hagebeuk (Ajax) - © FOXSports.NL

eDivisie: Wie profiteert van puntenverlies PSV en Feyenoord?

4 april 2018
Nadat eerder deze speelronde PSV en Feyenoord dure punten hebben laten liggen, spelen vandaag Ajax en Heracles tegen elkaar. De nummer een tegen de nummer vier. Wie van de twee doet er goede zaken bovenin de competitie?

Topper bovenin

Kijkend naar de huidige vorm van Heracles, dat de laatste drie wedstrijden wist te winnen, wordt het een lastige wedstrijd voor Dani Hagebeuk met Ajax. Ajax won vorige week met 1-3 van FC Groningen, en herstelde zich daarmee van de dure nederlaag tegen het Roda JC van Tom Heijnen een week eerder.

Wanneer Heracles de winnende lijn doortrekt, nestelt het zich steviger in de top vier. Het gat met Ajax zou dan slinken tot slechts twee punten. De druk op PSV en Feyenoord kan bij winst ook verder worden opgevoerd door Bryan Hessing (Heracles), dat de Eindhovenaren en de Rotterdammers tot op slechts één punt kan naderen.

Roda JC – PEC Zwolle

Tom Heijnen neemt het met Roda op tegen PEC Zwolle. Het PEC van Stefan Vellinga bungelt onderaan in de ranglijst terwijl Roda zich op een keurige zesde plaats bevindt.

Deze zesde plaats heeft Roda mede te danken aan een uitstekende vorm in de afgelopen vier wedstrijden. Deze werden allemaal gewonnen, wat betekent dat Tom Heijnen ongetwijfeld met vertrouwen de wedstrijd in zal gaan.

PEC Zwolle presteert een stuk minder. Kan Stefan na de cabaretvoorstelling van vorige week tegen Sparta er dit keer wel weer eens met de drie punten vandoor gaan?

Sparta Rotterdam – VVV-Venlo

Sparta en VVV bevinden zich beide in de middenmoot van de competitie. Frank van der Slot staat met Sparta op de negende stek en Nick Cooiman is met zijn VVV terug te vinden op plek dertien.

Doordat naaste concurrenten AZ, Excelsior en FC Groningen hun wedstrijden eerder deze speelronde wonnen, moet Sparta ook winnen om de aansluiting te behouden en om de plek in het linkerrijtje te verstevigen. (FOX Sports)

De eDivisie zie je maandag, dinsdag en woensdag om 16.00 uur op FOX Sports 1.

Vanaf 19.00 uur zijn de wedstrijden die diezelfde dag zijn uitgezonden gratis te zien op FOXSports.nl/eDivisie.