DeMar DeRozan
DeMar DeRozan - © ANP

USA Update - Raptors op dreef in NBA en homerun eindigt in water

5 april 2018
De basketballers van Toronto Raptors hebben de strijd om de eerste plaats in de Eastern Conference van de NBA zo goed als beslist.

De Canadese ploeg won de topper tegen Boston Celtics met overtuigende cijfers: 96-78. Met nog vier wedstrijden in de reguliere competitie te gaan, hebben de Raptors nu drie zeges meer geboekt dan de Celtics (56 tegenover 53).

DeMar DeRozan schoot zestien punten bij elkaar namens de thuisclub. Bij de Celtics was de meest trefzekere speler, Marcus Morris met 21 punten, op de bank begonnen. Met de 56e overwinning van het seizoen in de NBA evenaarden de Raptors hun clubrecord uit 2015-2016. De Canadese nummer één van het oosten verloor tot nu toe 22 wedstrijden.

Milwaukee Bucks pakte zonder te spelen het achtste en laatste beschikbare ticket in het oosten voor de play-offs. Concurrent Detroit Pistons verloor met 115-108 van Philadelphia 76ers, waardoor de Bucks zich kunnen gaan opmaken voor de play-offs. In het westen strijden nog zeven teams om vijf plaatsen. 

MLB
San Francisco Giants kreeg woensdag Seattle Mariners op bezoek in de Major League Baseball. De thuisploeg boekte een overtuigende 10-1 zege. Er werden vier homeruns geslagen, die van Pablo Sandoval was wel heel indrukwekkend. Panda sloeg de bal uit het stadion en in het water van de San Francisco Bay. 

 

In Pittsburgh waren de omstandigheden iets anders tijdens de wedstrijd tussen Minnesota Twins en Pittsburgh Pirates, maar ook sneeuw heeft zo zijn voordelen. (FOX Sports/ANP)