Ajax eSports
Ajax eSports - © Pro Shots

Ajax versterkt eSports-team met Amerikaanse wereldtopper

6 april 2018
Ajax meldt op de website dat het eSports team wordt uitgebreid met Joey Calabro.

De 24-jarige Amerikaan speelde eerder voor New York City FC en tekent voor 1,5 jaar bij Ajax. Met deze transfer trekt Ajax de 1e internationale eSporter aan. Daarbij heeft hij rugnummer 94 toegewezen gekregen.

Commercieel directeur Menno Geelen: We hebben de ambitie om met Ajax eSports zowel nationaal als internationaal voorloper te blijven. Met Joey halen we de huidige nummer 1 van de wereld op Xbox binnen en zetten we de volgende stap met onze virtuele voetbaltak. Joey wil net als Ajax voor het hoogst haalbare gaan. We willen hem helpen om zijn prestatieve doelstellingen te realiseren en Amerikaanse FIFA-fans aan de club te binden."

'Indrukwekkende historie'
De 24-jarige Calabro is erg trots op zijn overstap naar Amsterdam: ,,Vele Amerikaanse sporters volgen de Europese voetbalcompetities, zo ook de eSporters. Voor mij is Ajax een club met een indrukwekkende historie en staat de club bekend om de ontwikkeling van talent. Ook op het gebied van eSports. Ik ben trots om de clubkleuren van Ajax te mogen verdedigen en kijk er naar uit om samen met mijn coaches van Bundled en de andere eSporters van Ajax, te trainen. Het doel is om met Ajax wereldkampioen FIFA te worden.”

Calabro vertegenwoordigt Ajax voor het eerst van 12 tot en met 15 april in Manchester tijdens de kwalificatie voor het WK. (Ajax.nl)