WTA Charleston: Bertens vs. Goerges

Weergaloze Bertens schrijft WTA Charleston op haar naam

9 april 2018
Drie uur (!) nadat Kiki Bertens met Madison Keys had afgerekend in de halve finale van het WTA-toernooi in Charleston pakte de Nederlandse ook de eindzege in de Amerikaanse stad.

In de finale rekende Bertens met overduidelijke cijfers af met de Duitse Julia Goerges: 6-2, 6-1.

Voor de vijfde keer in haar loopbaan schreef ze een toernooi op de WTA Tour op haar naam. De 26-jarige stijgt door de toernooiwinst op de nieuwste wereldranglijst vermoedelijk van de 27ste naar de 21ste positie.

De Wateringse was eerder de beste op de toernooien van Fez (2012), Neurenberg (2016 en 2017) en Gstaad (2017).

Twee partijen achter elkaar
Bertens, die als twaalfde was geplaatst in Charleston, en Goerges moesten zondag allebei twee partijen afwerken. Door hevige regenval kon zaterdag nauwelijks getennist worden.

Bertens rekende in de lange en spannende partij, waarbij ze één matchpoint overleefde, af met de Amerikaanse Madison Keys: 6-4, 6-7 (2), 7-6 (5).

Kort daarna kwam Goerges de baan op om haar halve finale tegen Anastasija Sevastova uit Letland, die zaterdag was stilgelegd bij 4-4 in de eerste set, af te maken. Ze won met 7-6 (5), 6-3.

Gravelkoningin
In de finale bleek dat Bertens duidelijk beter om kon gaan met het spelen van twee partijen kort achter elkaar. Waar ze het in vorige partijen in Charleston bij momenten lastig had, gaf ze de Duitse nummer dertien van de wereld geen kans. Binnen het uur was de partij op het grijze gravel al klaar.

Ook haar vorige vier toernooizeges in het enkelspel behaalde Bertens allemaal op gravel. (FOX Sports)