Bryan Hessing vs. Aristote Ndunu
Bryan Hessing vs. Aristote Ndunu - © FOXSports.NL

eDivisie: Heracles maakt tegen AZ jacht op plek twee

9 april 2018
Speelronde 14 in de eDivisie belooft een heerlijke te worden. Woensdag staat de topper PSV - Ajax op de rol, maar ook maandag staat er een heerlijk potje op het programma.

Heracles Almelo - AZ
We beginnen speelronde 14 maandag met een heerlijk potje, waarbij de belangen groot zijn. Bryan Hessing staat met Heracles nog altijd bijzonder knap vierde, slechts vijf punten achter het Ajax van Dani Hagebeuk.

Als Bryan tegen het kwakkelende AZ van Aristote weet te winnen, slaat de Almeloër een dubbelslag. Niet alleen lijkt AZ dan definitief voor de titel te zijn afgeschreven, maar ook komt Heracles in ieder geval voorlopig op gelijke hoogte met nummers twee PSV en Feyenoord. 

Daarnaast mag Bryan nog altijd hopen op een klein stuntje in de race om de titel. PSV neemt het woensdag op tegen Ajax en dus zal de concurrentie van Heracles sowieso punten gaan verliezen.

ADO Den Haag - FC Twente
Voor het saaie en matig presterende ADO Den Haag van Mitchel Denkers wacht met FC Twente een lastige, in vorm verkerende tegenstander. Emre Benli heeft met de Tukkers na vier zeges op rij vorige week knap gelijk gespeeld tegen titelkandidaat Feyenoord. 

Voor FC Twente is het seizoen al over, maar met het huidige spel mogen de fans van Emre niet klagen.

VVV-Venlo - sc Heerenveen
Kijkend naar de ranglijst belooft deze wedstrijd het minste spektakel van de dag op te leveren. Nick Cooiman staat met VVV op plek veertien, Niels Krist is met de Friezen op de vijftiende plek terug te vinden.

Het onderlinge verschil tussen beide degelijke, soms saaie eSporters is slechts drie punten. Laten we hopen dat de mannen er vandaag eens een feestje van maken voor iedereen. (FOX Sports)

De eDivisie zie je maandag, dinsdag en woensdag om 16.00 uur op FOX Sports 1.

Vanaf 19.00 uur zijn de wedstrijden die diezelfde dag zijn uitgezonden gratis te zien op FOXSports.nl/eDivisie.