Niels Krist en Nick Cooiman hebben het zwaar
Niels Krist en Nick Cooiman hebben het zwaar - © FOXSports.NL

eDivisie: Heracles ten koste van AZ naar tweede plaats

9 april 2018
Terwijl iedereen zich lijkt te richten op Feyenoord, Ajax en PSV, komt Heracles door een ruime zege op AZ ondertussen gevaarlijk dicht bij de koppositie.

Passie
Er is bijna geen eSporter in de eDivisie die zo gepassioneerd zijn vak beoefent als Bryan Hessing van Heracles. Hoewel hij soms wat té temperamentvol is, houdt Bryan zich dit seizoen altijd staande. Daarbij scheelt het waarschijnlijk ook dat de Heraclied ongelooflijk goed presteert.

Dit werd nog maar eens extra benadrukt tegen op papier een van de beste teams van de competitie: AZ. Bij rust leidde het sterkere Heracles met 3-1, waarna de wedstrijd beslist leek. 

Toch kwam Aristote met AZ nog tot 3-2. Maar in de laatste tien minuten liet Bryan blijken waarom hij terecht als outsider voor de titel geldt, door uit te lopen naar een ruime 5-2 zege. 

Zowel PSV als Feyenoord komen nog in actie, maar voorlopig staat Heracles op gelijke hoogte met de topploegen.

FC Twente
Het is voor Emre Benli jammer dat nu pas blijkt hoe goed de eSporter is. Na vier zeges op rij met en vervolgens een gelijkspel tegen titelkandidaat Feyenoord is het nu wederom raak voor de Tukker.

Deze keer was het Mitchel Denkers die er met ADO Den Haag aan moest geloven: 1-3. ADO kon goed beschouwd de gehele wedstrijd geen vuist maken tegen het in bloedvorm verkerende FC Twente. 

FC Twente blijft door de winst het rechterrijtje aanvoeren. ADO blijft op de veertiende plaats steken.

Kleurloos
VVV-Venlo en sc Heerenveen hebben op een negatieve manier aan de verwachtingen voldaan. Zowel Nick Cooiman (VVV) als Niels Krist (Heerenveen) presteert dit seizoen matig, waarbij het spel vaak te wensen overlaat. 

Ook nu, in een onderling duel, wisten beide eSporters niet te overtuigen: 1-1. Het spel was matig, waarbij de 'echte' wil om te winnen niet aanwezig leek te zijn.

Beide ploegen schieten niks op met een punt. De resterende wedstrijden lijken dan ook om des keizers baard te gaan. (FOX Sports)

De eDivisie zie je maandag, dinsdag en woensdag om 16.00 uur op FOX Sports 1.

Vanaf 19.00 uur zijn de wedstrijden die diezelfde dag zijn uitgezonden gratis te zien op FOXSports.nl/eDivisie.