eDivisie
eDivisie - © FOXSports.NL

eDivisie: Feyenoord kan koppositie pakken

10 april 2018
Speelronde 14 in de eDivisie. Morgen staat de topper PSV - Ajax op de rol, maar eerst komt Jaey Daalhuisen namens Feyenoord in actie. Feyenoord kan bij winst op Danny Hazebroek van FC Utrecht de koppositie overnemen van Ajax.

Vitesse - Sparta Rotterdam
We beginnen dag 2 van speelronde 14 met een wedstrijd tussen twee ploegen die in de middenmoot verkeren. Paskie Rokus hoopt met Vitesse richting het linker rijtje te gaan. Daarvoor zal de wedstrijd met Sparta gewonnen moeten worden.

Voor Frank van der Slot is deze wedstrijd een uitgelezen kans om een grote sprong te maken op de ranglijst. Bij winst staat hij met Sparta op een voorlopige vijfde plaats. AZ heeft gisteren geen punten gepakt en zal dan genoegen moeten nemen met een plek onder Sparta. De andere concurrenten komen morgen nog in actie. Frank zal eerst zelf moeten zorgen dat er drie punten worden gepakt.

Feyenoord - FC Utrecht
Voor Feyenoord zal deze wedstrijd nóg specialer aanvoelen dan hij al is. Bij winst neemt Jaey Daalhuisen de koppositie over van Dani Hagebeuk (Ajax). Morgen staat de topper tussen PSV en Ajax op het programma, dat betekent dat minimaal één van de concurrenten punten gaat verspelen. Daarnaast kan hij bij winst minstens één dag genieten van de nummer 1 positie op de ranglijst van de eDivisie.

Het zal niet makkelijk worden om zomaar even drie punten op te halen tegen FC Utrecht. Danny Hazebroek hoopt zijn vorm van vorige week door te kunnen trekken, toen hij ADO met een monsterscore van 5-0 wist te kloppen. Het belooft een mooie affiche te worden.

NAC Breda - Willem II
Kijkend naar de ranglijst kan je deze wedstrijd onder de categorie “degradatiekraker” scharen. Menno Bouhuijzen is met NAC te vinden op de 17e positie. Daniel Kuipers is met Willem II de hekkensluiter van de eDivisie en hoopt vandaag zijn puntentotaal te kunnen verdubbelen.

Het belang van deze wedstrijd is duidelijk en beide eSporters zullen alles op alles zetten om dit duel naar hun hand te kunnen zetten. (FOX Sports)

De eDivisie zie je maandag, dinsdag en woensdag om 16.00 uur op FOX Sports 1.

Vanaf 19.00 uur zijn de wedstrijden die diezelfde dag zijn uitgezonden gratis te zien op FOXSports.nl/eDivisie.