eDivisie Fey-Utr
eDivisie Fey-Utr - © FOXSports.NL

eDivisie: Feyenoord wint en passeert Ajax en PSV op de ranglijst

10 april 2018
Een spannende speeldag in de eDivisie heeft geleid tot een aantal verschuivingen op de ranglijst. Feyenoord wint en pakt de koppositie, NAC neemt afstand van Willem II en Sparta sluit aan bij de subtop.

Subtop
Ondanks een valse start heeft Frank van der Slot namens Sparta een overwinning weten te behalen tegen Vitesse. Hij wist een vroege 1-0 achterstand om te buigen in een keurige 2-5 overwinning.

Dankzij de winstpartij klimt Sparta naar plek 5 op de ranglijst. Paskie Rokus van Vitesse is niet blij met zowel het resultaat als het gedrag van zijn tegenstander. Frank had ruzie met zijn controller in het begin van de wedstrijd en dat zorgde voor afleiding bij Paskie. "Frank, je bent een clown", laat de eSporter van Vitesse na afloop weten aan verslaggever Koen Weijland. 

Koppositie
Feyenoord heeft na het gelijkspel vorige week tegen FC Twente nu de volle buit gepakt. In een spannende wedstrijd tegen FC Utrecht trok Jaey Daalhuisen uiteindelijk aan het langste eind. Hij wist Danny Hazebroek van FC Utrecht uiteindelijk te kloppen met 3-2. 

De winst zorgt ervoor dat Feyenoord nu terug te vinden is aan kop van de eDivisie. Morgen staat de topper tussen PSV en Ajax op het programma en kan één van de twee ploegen weer over Feyenoord heen. Tot die tijd kan Feyenoord in ieder geval genieten van de status als koploper.

Strijd onderin
Voor zowel NAC als Willem II is deze kraker ontzettend belangrijk om uit het dal van de eDivisie te klimmen. Na een bloedstollende slotfase weet NAC uiteindelijk aan het langste eind te trekken.

Beide teams maakten aanspraak op de overwinning, toch was het Menno van NAC die uitgerekend via Ambrose de winnende binnen wist te tikken: 5-4. 

Voor Daniel Kuipers en Willem II komt deze nederlaag hard aan. "Dit XBOX-seizoen is sowieso al dramatisch en dan is deze wedstrijd de enige die er nog toe doet", aldus Daniel. Nadat ook de derby met NAC door Willem II is verloren lijkt er weinig meer te redden dit seizoen. (FOX Sports)

De eDivisie zie je maandag, dinsdag en woensdag om 16.00 uur op FOX Sports 1.

Vanaf 19.00 uur zijn de wedstrijden die diezelfde dag zijn uitgezonden gratis te zien op FOXSports.nl/eDivisie.