De topper PSV - Ajax
De topper PSV - Ajax - © FOXSports.NL

eDivisie: Erop of eronder bij PSV tegen Ajax

11 april 2018
Speelronde 14 eindigt heerlijk met een zinderende, cruciale topper tussen PSV en Ajax.

PSV - Ajax
Dit is tegen het einde van de competitie voor beide ploegen misschien wel het belangrijkste duel tot dusver. Dani Hagebeuk staat met Ajax momenteel tweede, maar wordt deze speelronde bij een nederlaag in één klap voorbijgestreefd door Ali Riza's PSV en het Feyenoord van Jaey Daalhuisen.

Regerend kampioen PSV staat slechts op twee punten achterstand van de Amsterdammers en kan de koppositie woensdag dus overnemen. Het komt dan op gelijke hoogte met koploper Feyenoord, maar PSV beschikt over een beter doelsaldo. 

Bij een gelijkspel of overwinning voor Ajax neemt Dani Hagebeuk de koppositie weer over van aartsrivaal Feyenoord. Ook Dani beschikt over een beter doelsaldo dan Jaey.

PEC Zwolle - Excelsior
De Rotterdamse ploeg van Levy Frederique draait een uitstekend seizoen in de (sub)top van de eDivisie. Met nog vier wedstrijden te gaan lijkt de titel uit zicht, maar een plekje in de top drie lijkt nog niet uitgesloten voor de Kralingers.

PEC Zwolle draait onder Stefan Vellinga een compleet ander seizoen dan zijn opponent. De Zwollenaren staan met slechts zeven punten uit dertien duels op een teleurstellende zestiende positie.

Concurrent NAC Breda won gisteren van Willem II, waardoor PEC bij een nederlaag zelfs naar de zeventiende plek zakt.

FC Groningen - Roda JC
Een duel tussen twee ploegen die beide strijden voor hun plek in de subtop. Het Roda JC van Tom Heijnen staat keurig vijfde, drie punten los van tegenstander Nick den Hamer van FC Groningen, die momenteel achtste staat. 

Het doelsaldo van Nick is aanzienlijk beter dan dat van Tom en dus ontstijgt FC Groningen Roda JC bij een overwinning. Het komt dan gelijk met zowel Sparta als Roda. (FOX Sports)

De eDivisie zie je maandag, dinsdag en woensdag om 16.00 uur op FOX Sports 1.

Vanaf 19.00 uur zijn de wedstrijden die diezelfde dag zijn uitgezonden gratis te zien op FOXSports.nl/eDivisie.