Dani na het laatste fluitsignaal
Dani na het laatste fluitsignaal - © FOXSports.NL

eDivisie: Ajax klopt PSV en is voornaamste titelkandidaat

11 april 2018
De spanning in de titelstrijd van de eDivisie nadert het kookpunt: Ajacied Dani Hagebeuk heeft de cruciale wedstrijd tegen PSV met 3-2 gewonnen.

Het verschil tussen de twee titelkandidaten was vooraf twee punten. Feyenoord ging dankzij de zege op FC Utrecht van dinsdag aan kop in de eDivisie, maar is nu weer gepasseerd door Ajax.

Ali Riza Aygün kwam met PSV tweemaal op voorsprong, maar incasseerde in de slotfase de pijnlijke 2-3. 

De spanning was om te snijden bij PSV - Ajax | FOXSports.NL

PSV kan door de nederlaag naar alle waarschijnlijkheid de titel uit zijn hoofd zetten en zich voorbereiden op de grote finale van 11 mei. Dan neemt Ali Riza, de kampioen van het Xbox-seizoen, het op tegen de kampioen van de Playstation. Die strijd gaat dus tussen Ajax en Feyenoord.

Groningen overklast Roda
Nick den Hamer is met FC Groningen over het Roda JC van Tom Heijnen heen gewalst. De Groningers wonnen met liefst 5-1.

Dat is gezien de stand op de ranglijst zeker een verrassing te noemen: Roda stond vijfde, Groningen achtste. Nick haalt dankzij de zege Tom in op de ranglijst.

Geen verrassing bij Zwolle - Excelsior
Levy Frederique heeft met zijn Excelsior gedaan wat hij moest doen: winnen van PEC Zwolle. De Rotterdammers wonnen met 1-4.

Het seizoen van Zwolles Stefan Vellinga gaat uit als een nachtkaars. Hij staat met slechts zeven punten op de voorlaatste plaats in de eDivisie. Levy klimt dankzij de zege naar plek vijf. (FOX Sports)

De eDivisie zie je maandag, dinsdag en woensdag om 16.00 uur op FOX Sports 1.

Vanaf 19.00 uur zijn de wedstrijden die diezelfde dag zijn uitgezonden gratis te zien op FOXSports.nl/eDivisie.