Opstootje bij het duel Boston Red Sox - New York Yankees
Opstootje bij het duel Boston Red Sox - New York Yankees - © ANP

USA Update - Timberwolves naar play-offs, Yankees knokken zich langs Red Sox

12 april 2018
Minnesota Timberwolves heeft op de slotdag van de reguliere competitie het laatste ticket voor de play-offs gepakt.

De formatie uit Minneapolis was na verlenging te sterk voor Denver Nuggets: 112-106. Het is de eerste keer sinds 2004 dat de Timberwolves zich plaatsten voor het seizoenstoetje.

Minnesota treft in de eerste ronde  van de play-offs Houston Rockets. De beste ploeg van de jaargang (65 zeges, 17 nederlagen) sloot het reguliere seizoen af met een nederlaag tegen Sacramento Kings: 83-96.

De overige duels zijn Golden State Warriors - San Antonio Spurs, Oklahoma City Thunder - Utah Jazz, Portland Trail Blazers - New Orleans Pelicans, Toronto Raptors - Washington Wizards, Boston Celtics - Milwaukee Bucks, Philadelphia 76ers - Miami Heat en Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers.

Nieuw record Westbrook
Russell Westbrook kon ondertussen een nieuw record bijschrijven. De superster van Oklahoma City eindigde met een gemiddelde in de dubbele cijfers qua punten, rebound en assists.

Westbrook is de eerste speler ooit die deze prestatie in twee seizoenen leverde. Dit jaar kwam hij tot gemiddeldes van 25,4 punten, 10,05 rebounds en 10,3 assists per wedstrijd.

Vorig seizoen werd hij de eerste speler sinds legende Oscar Robertson in 1962 met een 'triple-double' als gemiddelde.

Yankees roepen Red Sox halt toe
New York Yankees heeft in de MLB de ongeslagen reeks van Boston Red Sox beëindigd. In een verhit onderonsje was de ploeg van de Amsterdammer Didi Gregorius met 7-10 te sterk voor de koploper van de American East.

Het was de eerste nederlaag voor de Red Sox, die de geblesseerde international Xander Bogaerts misten, na negen zeges op rij. De wedstrijd werd twee keer onderbroken vanwege opstootjes tussen de beide teams.

Gary Sánchez was de grote man bij de Yankees. De catcher sloeg twee homeruns en bracht vier man over de thuisplaat. Giancarlo Stanton tekende voor drie binnengeslagen punten. (FOX Sports)