FOX Sports
FOX Sports - © FOXSports.NL

ACM: strategie FOX Sports positief voor consument

12 april 2018
De Nederlandse mededingingsautoriteit ACM heeft opnieuw geen bezwaar tegen de strategie van FOX Sports om zoveel mogelijk huishoudens in Nederland voordelig van Eredivisievoetbal te laten genieten. Dat heeft de ACM in een donderdagochtend gepubliceerde uitspraak laten weten.

Enkele telecompartijen hebben de ACM om een oordeel gevraagd, omdat ze van mening waren dat het nieuwe contractmodel van FOX Sports hogere abonnementskosten zou betekenen voor mensen die geen voetbal kijken. De ACM oordeelde eerder al dat er geen sprake is van negatieve gevolgen voor consumenten en bevestigt vandaag deze eerdere uitspraak.

Het aantal huishoudens dat FOX Sports Eredivisie ontvangt is de afgelopen jaren toegenomen. Op dit moment hebben zo’n 1,3 miljoen huishoudens toegang tot FOX Sports Eredivisie. Het toegenomen bereik heeft ervoor gezorgd dat de afgelopen jaren regelmatig het recordaantal kijkers is verbroken.

Het record is nu met 989.000 kijkers in handen van de meest recente ontmoeting tussen Ajax en PSV, op 10 december 2017. Zondag staan de twee clubs tegenover elkaar in Eindhoven. Bij winst op Ajax kroont PSV zich tot kampioen.