Dani Hagebeuk (links) en Nick Cooiman
Dani Hagebeuk (links) en Nick Cooiman - © FOXSports.NL

eDivisie: Ajax en Heracles kunnen uitlopen op PSV

17 april 2018
Doordat Playstation-kampioen Ali Riza Aygün maandag weer punten heeft laten liggen in de titelrace, kunnen Ajax en Heracles Almelo dinsdagmiddag profiteren van de Eindhovense misstap.

Koploper Dani Hagebeuk zal moeten afrekenen met het VVV-Venlo van Nick Cooiman. De Limburgers staan met dertien punten op een veertiende plek. 

Het duel eerder dit seizoen eindigde in een 3-3 gelijkspel. Toen zat niet Nick, maar zijn broertje Sandro achter de Venlose knoppen. 

Excelsior - Heracles Almelo
Bryan Hessing is met zijn Heracles Almelo bezig aan een ware opmars. De Almeloër won vier van zijn laatste vijf wedstrijden en staat dankzij dit kunstje op de vierde plek van de ranglijst. Het gaat hem een stuk beter af dan pakweg twee maanden geleden.

Een zege zou betekenen dat Bryan Ali Riza passeert en zo een serieuze outsider wordt voor de titel. 

Gemakkelijk zal dit in ieder geval niet gaan: Excelsior staat met 28 punten nipt achter Heracles en kan dus ook zomaar goede zaken doen. De titel lijkt voor Levy Frederique echter een utopie: het gat met Ajax bedraagt met nog vier potjes te gaan zeven punten.

FC Twente - PEC Zwolle
Waar FC Twente in de Eredivisie in zwaar weer verkeert, gaat het in de eDivisie een stuk beter. Emre Benli won zes van zijn laatste zeven wedstrijden en is in één klap vanuit de onderste regionen naar de middenmoot gestegen.

Daardoor mogen de Tukkers nog dromen van een plek in het linkerrijtje. PEC Zwolle staat met zeven punten op de voorlaatste plaats. (FOX Sports)

De eDivisie zie je maandag, dinsdag en woensdag om 16.00 uur op FOX Sports 1.

Vanaf 19.00 uur zijn de wedstrijden die diezelfde dag zijn uitgezonden gratis te zien op FOXSports.nl/eDivisie.