Dani Hagebeuk (links) en Nick Cooiman
Dani Hagebeuk (links) en Nick Cooiman - © FOXSports.NL

eDivisie: Ajax laat dure punten liggen in titelrace

17 april 2018
Ajacied Dani Hagebeuk heeft in de strijd om de titel van de eDivisie dure punten laten liggen. Hij kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen VVV-Venlo.

Door het gelijke spel komt Dani op een voorsprong van drie punten op Feyenoorder Jaey Daalhuisen, maar die komt woensdag nog in actie tegen hekkensluiter Daniël Kuipers van Willem II.

Mocht Jaey die wedstrijd winnen, dan zal doelsaldo moeten uitwijzen wie de koploper is van de eDivisie. Wat dat betreft heeft Dani ook een voorsprong van drie. 

De Amsterdammer reageerde teleurgesteld op zijn puntenverlies: "Ik moet er nu voor zorgen dat ik mijn potten win. Wie weet wat Jaey nog gaat verspelen."

Feyenoord neemt het in het restant van de competitie nog op tegen Willem II, Sparta Rotterdam en sc Heerenveen. Ajax moet nog tegen AZ en Excelsior. 

Heracles doet wel goede zaken
Bryan Hessing heeft met zijn Heracles Almelo wél opnieuw de volle buit gepakt. Hij won in een vreemd duel met 3-1 van Excelsior.

Het tweetal achter de knoppen schroomde niet om hun irritatie op het spel te tonen. De doelpunten vielen bij bosjes en dat viel niet helemaal in goede aarde bij de eSporters.

Twente trekt stijgende lijn door
Ook Heracles' buurman FC Twente blijft maar doorgaan met winnen: ditmaal werd PEC Zwolle aan de zegekar gebonden. Emre Benli won met 3-2 van Stefan Vellinga's Zwolle en nadert daarmee het linkerrijtje van de eDivisie. (FOX Sports)

De eDivisie zie je maandag, dinsdag en woensdag om 16.00 uur op FOX Sports 1.

Vanaf 19.00 uur zijn de wedstrijden die diezelfde dag zijn uitgezonden gratis te zien op FOXSports.nl/eDivisie.