Art Langeler
Art Langeler - © Pro Shots

Langeler stopt als bondscoach Jong Oranje

17 april 2018
Art Langeler stopt als bondscoach van Jong Oranje. Hij gaat bij de voetbalbond KNVB verder als directeur voetbalontwikkeling, een nieuwe functie binnen het directieteam dat met de benoeming van de 47-jarige Langeler nu compleet is.

Langeler zal in zijn nieuwe functie veel samenwerken met de onlangs benoemde directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma. Hij wordt verantwoordelijk voor de breedtesport, de voetbalopleidingen (KNVB Academie) en het jeugd topvoetbal (vertegenwoordigende elftallen jongens en meisjes onder 15 tot en met onder 18).

Langeler begint op 1 mei in zijn nieuwe functie. Hij zal Jong Oranje nog wel begeleiden tijdens de trip door Zuid-Amerika, van 22 tot en met 31 mei. De bond hoopt snel een opvolger te presenteren.

"We hebben na een intensieve selectie binnen en buiten de KNVB uiteindelijk in eigen huis de ideale kandidaat gevonden", zegt Eric Gudde namens de directie.

"Art past precies in het profiel. Hij heeft een voetbalachtergrond op alle denkbare niveaus, als trainer én als speler, waarvan vier jaar als hoofd opleidingen bij PSV en vier jaar als hoofdtrainer bij PEC Zwolle. Bovendien voltooide Art de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Hij gaat ons voetbal vooruithelpen op de terreinen waar hij al goed ingespeeld is. Waarbij de ontwikkeling van de trainersopleidingen buitengewone aandacht heeft."

Langeler is enthousiast over zijn nieuwe rol. "De ontwikkeling van het voetbal in Nederland, de trainersopleiding, voetbalbeleid in de top en in de breedte, het zijn deelgebieden waar veel te doen is en ik kijk ernaar uit hier met een deskundig team leiding aan te geven." (FOX Sports/ANP)