eDivisie
eDivisie - © FOXSports.NL

eDivisie: Feyenoord op jacht naar de koppositie

18 april 2018
Door het puntenverlies van Ajax tegen VVV-Venlo van dinsdagmiddag (1-1) ligt woensdag de koppositie voor het grijpen voor Feyenoorder Jaey Daalhuisen.

Daarvoor zal hij moeten afrekenen met Willem II, dat met drie schamele punten hekkensluiter is van de eDivisie. 

Mocht Jaey met vier doelpunten verschil of meer winnen van de Tilburgers, dan neemt hij op doelsaldo de koppositie over van het Ajax van Dani Hagebeuk. 

Sparta Rotterdam - NAC
Woensdagmiddag staan ook twee culthelden tegenover elkaar die eigenlijk nergens meer voor spelen. Sparta staat met 25 punten weliswaar in de subtop van de eDivisie, maar uitzicht op een prijs is er allang niet meer.

Het NAC van Menno Bouhuijzen staat er met een zestiende plek wat minder voor, maar de Bredanaar hoor je niet klagen. Hij vermaakt zich met het maken van doelpunten van Thierry Ambrose prima in de kelder van de eDivisie. 

Menno was tot op heden de enige eSporter die gebruik maakte van zijn eigen 'echte' speler, maar daar zal woensdagmiddag verandering in komen. Het tweetal zal namelijk gaan spelen met de officiële selecties van Sparta en NAC en dat gaat ongetwijfeld hilarische beelden opleveren.

Frank van der Slot (links) en Menno Bouhuijzen | FOXSports.NL

​FC Utrecht - FC Groningen
​Tussendoor nemen FC Utrecht en FC Groningen het tegen elkaar op. Voor beide teams valt er weinig meer te winnen: de Domstedelingen staan op de elfde plek, de Groningers doen het met een zesde positie wat beter.

Het duel op de Playstation tussen beide teams eindigde in een 3-2 overwinning voor Utrecht. Namens de Groningers zat toen Absalom Warkor achter de knoppen. (FOX Sports)

De eDivisie zie je maandag, dinsdag en woensdag om 16.00 uur op FOX Sports 1.

Vanaf 19.00 uur zijn de wedstrijden die diezelfde dag zijn uitgezonden gratis te zien op FOXSports.nl/eDivisie.