Nadal
Nadal - © Pro Shots

Nadal zonder problemen naar kwartfinales

19 april 2018
Rafael Nadal heeft ook zijn tweede partij op het Masters-toernooi van Monte Carlo zonder problemen gewonnen.

De tienvoudig kampioen was in de derde ronde in twee sets te sterk voor de Rus Karen Khachanov. Na 1 uur en 20 minuten stond de eindstand op het scorebord: 6-3, 6-2.

Het was de derde opeenvolgende zege van Nadal in evenzoveel onderlinge duels met de huidige nummer 38 van de wereldranglijst.

Nadal (31) nam snel een voorsprong van 2-0, maar leverde daarna tegen de tien jaar jongere Rus in de zevende game nog wel zijn service in (4-3).

De nummer één van de wereldranglijst brak echter meteen terug waarna hij de setwinst alsnog soepel naar zich toetrok. In de tweede set had Khachanov vrijwel geen verweer meer.

Nadal was woensdag in Monaco snel klaar met de Sloveen Aljaz Bedene (6-1, 6-3). De titelverdediger, die eerder deze maand in de Davis Cup zijn rentree maakte na een langdurige absentie door een bovenbeenblessure, speelt in de kwartfinales tegen de Oostenrijker Dominic Thiem. (ANP)

Nadal gunt Thiem slechts twee games

20 april 2018
Nadal gunt Thiem slechts twee games
Met veel machtsvertoon is Rafael Nadal doorgedrongen tot de halve finales van het graveltoernooi van Monte Carlo. De Spanjaard gunde Dominic...

Gerelateerd