eBekerfinale: AZ - Feyenoord

eBekerfinale: AZ pakt de beker na winst op Feyenoord

20 april 2018
Als voorproefje op de bekerfinale tussen AZ en Feyenoord van zondag, stond vanmiddag hetzelfde affiche op het programma in de eSports: Aristote Ndunu (AZ) vs. Jaey Daalhuisen (Feyenoord).

In de eDivisie is het verschil tussen AZ en Feyenoord vrij groot. Waar de Alkmaarse formatie van Aristote Ndunu het seizoen begon, staat AZ nu negende met 26 punten na vijftien speelronden.

Hoe anders is dat voor Jaey Daalhuisen van Feyenoord, die na een goede serie momenteel koploper van de eDivisie is, met 36 punten.

De teams
In tegenstelling tot de wedstrijden in de eDivisie wordt de eBekerfinale wél met de echte spelers van elk team gespeeld. Dit zou in principe een voordeel voor Jaey’s Feyenoord betekenen, vanwege de hogere ratings van zijn spelers. Daarom is besloten om de ratings van beide teams op 85 in te stellen.

Feyenoord trad aan met oud-AZ’ers Ridgeciano Haps en Steven Berghuis en Robin van Persie én Nicolai Jørgensen in de spits.

Bij AZ startte oud-Feyenoorder Ron Vlaar, en begon Jonas Svensson opmerkelijk genoeg als controlerende middenvelder. AZ-revelatie Calvin Stengs kampte gelukkig niet met een eBlessure en startte zodoende als linksbuiten.

De wedstrijd
In een eerste helft waarin onder meer Robin van Persie de 0-1 op zijn schoen had, was het jeugdtalent Myron Boadu die de Alkmaarders op voorsprong zette. Een inzet van Wout Weghorst belandde via Haps voor de voeten van Boadu, die simpel kon afdrukken.

Vlak na rust verdubbelde Aristote met AZ de voorsprong. Een schitterende combinatie tussen Wout Weghorst en Alireza Jahanbakhsh eindigde voor de linker van de Iraniër, die de lange hoek vond en er 2-0 van maakte.

Lang leek het erop alsof Jaey geen vuist meer zou kunnen maken, tot Aristote in de 77ste minuut met slordig balverlies de 2-1 inleidde. De bal belandde uiteindelijk voor de voeten van Berghuis, die vervolgens Jørgensen een kans voor open doel bood: 2-1.

In de slotfase voetbalde Aristote het even zakelijk als zenuwachtig uit en mocht zich met AZ zodoende de eBekerwinnnaar van 2017-2018 noemen. (FOX Sports)

De eDivisie zie je maandag, dinsdag en woensdag om 16.00 uur op FOX Sports 1.

Vanaf 19.00 uur zijn de wedstrijden die diezelfde dag zijn uitgezonden gratis te zien op FOXSports.nl/eDivisie.