In aanloop naar de 100ste bekerfinale tussen AZ en Feyenoord zetten wij de vijf opvallendste momenten uit de TOTO KNVB Beker van dit seizoen op een rijtje.

20 september 2017 

Regerend bekerhouder Vitesse treft in de eerste ronde het Amsterdamse AVV Swift. Waar het een voor Vitesse op het oog gemakkelijke avond moet worden, is het Swift dat de volgende ronde bereikt. Na 120 minuten voetbal staat nog altijd 0-0 op het scorebord. In de strafschoppenserie die volgt mist Alexander Büttner zijn penalty en faalt Swift geen enkele keer vanaf elf meter. 

Swift treft in de volgende ronde Feyenoord. Het betekent het einde van het bekeravontuur; de Rotterdammers zijn in de eigen Kuip een maatje te groot en winnen met 4-1.

11 oktober 2017

Waarschijnlijk het opvallendste moment dit bekerseizoen is de strafschoppenreeks bij de wedstrijd tussen FC Lisse en HSV Hoek op 11 oktober. Lisse wint de serie met 5-4, maar de KNVB oordeelde dat de strafschoppenserie over moest.

De serie werd namelijk genomen volgens het ABBA-systeem, waarbij het ene team begint en vervolgens het andere team twee keer achter elkaar aan de beurt is. Dit was in strijd met de reglementen van de KNVB, waarin staat dat de strafschoppen om en om genomen moeten worden.

Voor de replay van de strafschoppenserie moest Hoek opnieuw de 200 km lange reis afleggen naar Lisse. Met resultaat, dat wel. Hoek wint de serie met 7-8 en bekerde hiermee op een unieke manier verder.

​20 december 2017

In de achtste finale staan FC Twente en Ajax tegenover elkaar. Ajax staat in de blessuretijd met 0-1 voor, wanneer Oussama Assaidi doel treft met een van richting veranderd schot. Doordat er in de verlenging niet wordt gescoord, moeten strafschoppen uitwijzen wie er verder bekert.

In de strafschoppenserie trekt FC Twente uiteindelijk aan het langste eind. Voor Marcel Keizer was het zijn laatste wedstrijd als trainer van Ajax.

​21 december 2017

In de rust van het duel in de achtste finales tussen Feyenoord en Heracles Almelo zorgt Michiel Kramer voor een opmerkelijk moment; de spits verorbert op het veld een broodje kroket. Kramer wordt door Feyenoord tijdelijk uit de selectie gezet en zal uiteindelijk geen wedstrijd meer spelen voor de club uit Rotterdam.

​1 februari 2018

Het kwartfinaleduel tussen Willem II en Roda JC kende een bijzonder staartje. Roda-spits Donis Avdijaj maakte in de slotfase de 2-3, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt op advies van de videoscheidsrechter af. Willem II wint uiteindelijk de strafschoppenserie.

Roda spande een rechtszaak aan tegen de KNVB om de laatste acht minuten van het duel over te laten spelen. Roda verliest echter de rechtszaak en Willem II gaat naar de halve finales. (FOX Sports)

AZ - Feyenoord, zondag om 18.00 uur LIVE op FOX Sports 1, uitgebreide voorbeschouwing vanaf 16.00 uur 

Bandé meldt zich maandag al bij Ajax

20 april 2018
Bandé meldt zich maandag al bij Ajax
Hassane Bandé meldt zich maandag al bij Ajax. De negentienjarige aanvaller gaat in Amsterdam bekijken hoe hij zich het best op het volgende seizoen...