Mitch Moreland (rechts)
Mitch Moreland (rechts) - © ANP

USA Update - Weer grand slam voor Red Sox, knappe comeback Pacers

21 april 2018
Boston Red Sox blijft indruk maken in de MLB. De koploper van de American League East was vrijdagnacht met 3-7 te sterk voor Oakland Athletics.

Het was alweer de zeventiende zege in negentien wedstrijden voor de ploeg van de geblesseerde Xander Bogaerts. Slechts vier teams wisten in de moderne tijd een 17-2 seizoenstart te realiseren. Milwaukee Brewers was de laatste club die dit flikte in 1987.

Twee van de vier voorgangers wonnen vervolgens ook de World Series; de Brooklyn Dodgers van 1955 en de Detroit Tigers van 1984.

De achtste overwinning op rij kwam grotendeels op het conto van Jackie Bradley Jr. en Mitch Moreland. Bradley was goed voor een homerun met twee man op de honken, terwijl Moreland het nog iets beter deed met een grand slam.

De maximale score van Moreland was de vijfde grand slam voor Boston in de laatste twaalf wedstrijden. In 2017 wisten de Red Sox geen enkele keer een grand slam te slaan.

 

Pacers op voorsprong
In de play-offs van de NBA heeft Indiana Pacers een 2-1 voorsprong genomen tegen Cleveland Cavaliers. De Pacers poetsten een achterstand van zeventien punten weg om met 92-90 te winnen.

Bojan Bogdanovic tekende voor 30 punten bij Indiana. Cleveland-superster LeBron James had 28 punten achter zijn naam staan.

Milwaukee Bucks deed wat terug tegen Boston Celtics. De Bucks kwamen op 1-2 na een 116-92 overwinning. Washington Wizards wees Toronto Raptors met 122-103 terug en kwam eveneens op 1-2. (FOX Sports)

De 100ste bekerfinale in feitjes

22 april 2018
De 100ste bekerfinale in feitjes
We kijken uit naar de finale van de TOTO KNVB Beker tussen AZ en Feyenoord. Om alvast in de stemming te komen zetten we een aantal feitjes over...