Danny Farquhar (rechts)
Danny Farquhar (rechts) - © ANP

USA Update – Zorgen om pitcher White Sox na hersenbloeding, 76ers nog een zege nodig

22 april 2018
Danny Farquhar van Chicago White Sox heeft een hersenbloeding gekregen.

De 31-jarige pitcher zakte in de dug-out in elkaar tijdens de 0-10 nederlaag tegen Houston Astros. Farquhar werd naar het ziekenhuis gebracht, waar bleek dat een slagader in zijn hersenen was gescheurd.

“Hij verkeert in stabiele, maar kritieke toestand”, meldt de club. “Fans van de White Sox, houd Danny en zijn familie in jullie gedachten en gebeden.”

De reliever kwam in de zesde inning op de heuvel. Farquhar kon niet voorkomen dat de regerend kampioen van 0-7 uitliep naar 0-9. Nadat hij weer in de dug-out was gaan zitten, ging het mis.

Philadelphia 76ers heeft nog één zege nodig
Philadelphia 76ers staat in de play-offs van de NBA op de drempel van de tweede ronde. De 'Sixers' wonnen de vierde wedstrijd in de best-of-sevenserie tegen Miami Heat met 106-102 en kwamen daarmee op een voorsprong van 3-1.

Ben Simmons blonk uit met een triple-double: zeventien punten, dertien rebounds en tien assists. De 21-jarige Australiër werd de vijfde rookie in de NBA die tijdens de play-offs qua punten, rebounds en assists in de dubbele punten eindigde.

Magic Johnson was in 1980 de laatste. JJ Reddick had met 24 punten ook een stevige bijdrage. (FOX Sports/ANP)